WordPress.org

Nieuws

WordPress 6.6 “Dorsey” is beschikbaar

WordPress 6.6 “Dorsey” is beschikbaar


Creëer en implementeer mooie en coherente ontwerpelementen op je sites met WordPress 6.6. Een nieuwe rollback optie voor het automatisch updaten van plugins geeft je controle, flexibiliteit en gemoedsrust.

Kleurpaletten & lettertype sets

Voeg meer ontwerpopties toe aan elk blokthema. Auteurs van blokthema’s kunnen onbeperkte individuele kleur of lettertype sets maken om meer specifieke ontwerpmogelijkheden binnen hetzelfde thema aan te bieden. Deze sets bieden meer beperkte ontwerprechten, waardoor maatwerk mogelijk is zonder de bredere styling van de site te veranderen, buiten kleur of typografie instellingen.

Snelle voorbeelden voor pagina’s

Vereenvoudig je workflow met een nieuwe lay-out gebouwd voor pagina’s. Bekijk al je pagina’s en een voorbeeld van elke geselecteerde pagina voordat je deze bewerkt via een nieuwe zij-aan-zij lay-out in de Site-editor.

Rollbacks voor plugin auto-updates

Auto-update je plugins met een gerust hart. Geniet van het gemak van plugin auto-updates met de veiligheid van rollbacks als er iets misgaat, waardoor je site beveiliging verbetert terwijl mogelijke downtime wordt geminimaliseerd.

Synchroniseer

Voeg de mogelijkheid toe om inhoud in gesynchroniseerde patronen aan te passen. Sta specifieke stukken inhoud toe om aangepast te worden in elke instantie van een gesynchroniseerd patroon terwijl een consistente stijl voor alle instanties behouden blijft, wat toekomstige updates vereenvoudigt. Momenteel kun je overschrijvingen instellen voor koptekst, paragraaf, knop en afbeelding blokken.

Prestatie updates

WordPress 6.6 bevat belangrijke updates zoals het verwijderen van overbodige WP_Theme_JSON aanroepen, het uitschakelen van autoload voor grote opties, het elimineren van onnodige polyfill afhankelijkheden, lazy-loading van bericht insluitingen, het introduceren van de data-wp-on-async richtlijn en een vermindering van 33% in laadtijd van templates in de editor.

Toegankelijkheid verbeteringen

55+ toegankelijkheidsoplossingen en verbeteringen richten zich op fundamentele aspecten van de WordPress ervaring, met name de dataviews component die de nieuwe site bewerkingservaring aandrijft en gebieden zoals de inserter die een belangrijke manier bieden om met blokken en patronen te werken.

En nog veel meer

Voor een uitgebreid overzicht van alle nieuwe functies en verbeteringen in WordPress 6.6, bezoek de feature-showcase site.


Meer leren over WordPress 6.6

Learn WordPress is een gratis bron voor nieuwe en ervaren WordPress gebruikers. Learn staat vol met how-to video’s over het gebruik van verschillende functies in WordPress, interactieve workshops om dieper op onderwerpen in te gaan, en lesplannen om diep in te gaan op specifieke gebieden van WordPress.

Verken de WordPress 6.6 Field Guide. Leer over de veranderingen in deze release met gedetailleerde ontwikkelaars notities om je te helpen bouwen met WordPress.

Lees de WordPress 6.6 release notes voor informatie over installatie, verbeteringen, opgeloste problemen, bijdragers aan de release, leermiddelen en de lijst met bestandswijzigingen.

Geef een reactie