Science offentlig
[super 7]
Beste Science podcaster vi kunne finne
Beste Science podcaster vi kunne finne
People's thirst for knowledge and exploring the unknown is responsible for the development of our civilisation. New breakthroughs are announced on a daily basis and new planets are discovered, which might be difficult to follow. Podcasts can help you expand your gray matter and learn new facts, regardless of how busy you are as they are portable, easy to follow from any location, most of them free. Thanks to podcasts, people can fetch the latest science news and be among the first ones to find out about the latest breakthroughs, planets, and the latest research results. In this catalog you can find podcasts which cover all aspects of science, ranging from the tiniest microbes in our bodies to the outer reaches of space. There are podcasts where people can learn more about the mysteries which still puzzle us all, accompanied by people who devote their lives to solving them. Some podcasts cover interviews with the world's top scientists, answers to people's science questions and offer safe science experiments to try at home.
Mer

Download the App!

show episodes
 
I podcasten ”Vett og vitenskap” er målet å bedrive folkeopplysning om ideer og vitenskap. Utgangspunktet vil gjerne være populærvitenskapelige bøker som omhandler natur eller samfunn hvor forfatteren og jeg diskuterer tematikken. Og målet her er ikke å vinne debatten, heller å bruke diskusjon som et middel til å klargjøre temaer for oss selv og lytterne.
 
Loading …
show series
 
De fleste av oss synes at vi selv er rasjonelle, mens vi gjerne tviler på rasjonaliteten til de vi er uenige med. Evne til kritisk tenkning inngår i det å være rasjonell, og dagens gjester har skrevet en håndbok på tematikken: «Kritisk tenkning – en enkel guide til å bruke godt». For denne evnen er ikke medfødt, den må trenes opp. I podcasten disku…
 
Dr. og Docent ved Uppsala Universitet Terje Østigård er mannen som tar turen ned til oss på Union Scene i Drammen. Med bøker som «The magic of death» og «Likbrud og dødsbryllup» under beltet blir dette en aften i likskjendingen og menneskeofringens navn, men også en reise inn i menneskets forsøk på å finne mening og system i en tid der informasjon …
 
Pandemien fører til viktige medisinske fremskritt, nytt norsk land kan dukke opp i Norskehavet når som helst og møt håkjerringa – som utsetter den seksuelle debuten i 100 år. Forskningspodden er laget av Anne Synnevåg og Bjørnar Kjensli i forskning.no sitt studio. (Illustrasjon: Dotted Yeti, Shutterstock, NTB)…
 
Renta, dvs. prisen for å låne penger, er det viktigste tallet som bestemmer økonomien i samfunnet vårt. Renta bestemmes hovedsakelig av styringsrenta som settes av sentralbanksjefen i Norges Bank fire ganger i året. Dagens gjest var sentralbanksjef på Island i 2009 og forteller hvilke faktorer sentralbanker vurderer når det viktige valget skal tas.…
 
Mennesker liker å spise kjøtt, men dagens kjøttproduksjon er en stor belastning for miljø og dyrevelferd. Kan kjøtt dyrket i bioreaktorer bli en del av løsningen? Den første dyrkede hamburgeren ble spist i 2013, men kostet mange millioner kroner. Dagens gjest forsker på teknologi for å gjøre kjøttdyrking billigere, og i denne live-podcasten tatt op…
 
Episodens ekspert er Espen Kolstad, en av Norges mest erfarne pyroteknikere, som står bak noen av de største smellene du har sett enten på en scene eller på nattehimmelen her hjemme. Historikk og utvikling. Innhold og forskrifter. Alt dette skal selvsagt under lupen, men viktigst av alt; RIKELIG med tid til historier fra veien. Hosted on Acast. See…
 
Den 14. september 2015 kl. 11.50 passerte en gravitasjonsbølge gjennom jorden og ble detektert av to nystartede LIGO-observatorier i USA. Med det ble enda en prediksjon fra Einstein relativitetsteorier bekreftet. Bølgen kom fra en kollisjon mellom to sorte hull for 1300 millioner år siden. Jeg snakker med professor Øyvind Grøn om hva bølger, og da …
 
Mandag 28.november (nesten på dagen 120 år etter at Kong Oscar 2. ga Bjelland tillatelse til å bruke portrettet og navnet hans på sardinesker) er det rådgiver ved Norsk hermetikkmuseum i Stavanger, Erik Rønning Bergsagel som tar turen til Union Scene. Som han skriver på bloggen sin: «Den norske hermetikkindustrien var tradisjonelt en av våre størst…
 
Alle har følt seg ensomme noen ganger, men noen føler seg ensomme hele tiden. Forskning har vist at kronisk ensomme mennesker topper statistikker både når det gjelder psykiske og fysiske plager. Hva er egentlig ensomhet, hvor kommer den fra, og hva kan vi gjøre for å redusere forekomsten av ensomhet i samfunnet? Med utgangspunkt i forskning på felt…
 
Thor Gotaas kommer nok en gang på besøk til Union Scene i Drammen. Denne gangen i anledning sin nyeste bok om norske hoppbakker. Lyttere av tidligere episoder der Thor har vært gjest vil huske at det av og til har kommet små drypp om de mange hoppbakkene som en gang i tiden lå pepret rundt i det norske landskapet. Noen vakre, noen små og flere bein…
 
Neandertalergener kan være et tveegget sverd, før i tiden hadde folk rev som husdyr og hva er det egentlig med russernes støtte til Putin? Hør mer i Forskningspodden. Podcasten er laget av Anne Synnevåg og Bjørnar Kjensli for forskning.no. (Illustrasjon: Tom Bjorklund, Max Planck Institute)Av forskning.no
 
Aviser og andre medier er vårt viktigste vindu til verden og gir oss «grunnlag for egne meninger». Hvordan velger de ut hvilke nyheter og saker som skal presenteres? Og hvordan sikrer de at det de skriver om en sak er sannferdig? Dagens gjest har jobbet i en rekke hovedstadsaviser, de siste 20 årene i mediehuset VG som journalist, utenrikskorrespon…
 
Ellen Emilie Henriksen skriver på en doktorgradsavhandling om emnet "tid" og flyr inn ens ærend fra Frankrike for å lose oss gjennom temaet. Og her trengs det losing, for hva er det?! Vi påstår at det finnes, så noe må vi anta at det er. Og bare sånn apropos nettopp ordet «er», er presens det eneste vi kan si eksisterer? Altså det som finnes her og…
 
Verden er full av datamaskiner. De gir oss musikk på smarttelefoner, skriveprogram på laptoper, og regner ut værmeldingene våre. Siden oppfinnelsen av transistoren for 75 år siden, har de gradvis blitt raskere og raskere. Men nå har dagens silisiumbaserte teknologi møtt veggen. Kan såkalte kvantedatamaskiner hvor tallene ikke er enten 0 eller 1, me…
 
Mange små gutter og jenter drømmer om å bli profesjonell fotballspiller in England og spille på landslaget. Det har dagens gjest gjort. Hvordan ble han proff og hvordan var livet som spiller i Crystal Palace og Ipswich? Hvordan var det å score i hjemmedebuten, lage selvmål eller å bomme på straffe i viktige kamper? Og hvordan var det å spille under…
 
Loading …

Hurtigreferanseguide

Copyright 2023 | Sitemap | Personvern | Vilkår for bruk