show episodes
 
Kunstpodden åpner døren inn til kunstverdenen, så du kan lære hvordan kuratorer jobber, hva som gjør noen utstillinger mer populære enn andre, hvorfor noen kunstnere føler jobben som et kall og mye, mye mer. Cecilie Tyri Holt er programleder for Kunstpodden, som er laget med støtte fra Kulturrådet, KORO og Fritt Ord.
 
B
Bunadspodden

1
Bunadspodden

Unni Irmelin Kvam

Unsubscribe
Unsubscribe
Månedlig
 
I Bunadspodden snakker fagfolk og kjendiser om bunad. Produsent er Unni Kvam, historiker og forfatter. For mer bunad: Instagram @minbunad / facebook.com/minbunad ⁣ ⁣ Støtt Bunadspodden på Vipps - Send en takk på 600840 og fortell hva som er din favorittepisode.⁣ ⁣ Kjøp bøkene i Min bunad-serien på nett eller i landets bokhandlere. ⁣ ⁣ "Min bunad. Rindalsvarianten av kvinnebunaden fra Nordmøre" er til salgs på Rindal Skimuseum, Husfliden i Surnadal og Dalalåven, Rindal. Boka kan også kjøpes d ...
 
Loading …
show series
 
Kunstpodden tok med seg en gruppe meningsytrere til den kontroversielle utstillingen Not Today, Satan! i Bærum Kunsthall i 15. oktober for et samtalemaraton med fokus på om kunstneriske ytringsrom er for åpne eller for trange. I episoden anmelder et kritikerpanel bestående av Meera Manjit Kaur, Ingvild Hammervoll og Tommy Olsson utstillingen. Cecil…
 
Kunstpodden har fulgt Cato Løland og Siri Borge, to kunstnere som ble antatt på Høstutstillingen 2022, fra de fikk den hyggelige beskjeden i mars – og frem til åpningsfesten på Kunstnernes Hus i september. Hva slags betydning har det å være en del av Statens kunstutstilling? Odd-Henry Lindtner er, ifølge seg selv, ikke en «kunstfyr». Vi tok en rund…
 
Statens kunstutstilling, Høstutstillingen, har blitt arrangert svimlende 135 ganger. Hvordan fungerer egentlig dette maskineriet som dras i gang i begynnelsen av hvert år – som ender med åpningen av Høstutstillingen på Kunstnernes Hus? Er Den nasjonale jury – gjengen som avgjør hvilke kunstverk som kommer gjennom nåløyet – en slags homogen hjerne s…
 
Oslo Art Weekend arrangeres fra 15. – 18. september 2022 for at du skal bli kjent med byens gallerier, museer, institusjoner og kunstnerdrevne visningsrom, i tillegg til kunstnerne. Kunstpodden har laget en miniserie i samarbeid med OAW som fokuserer på tre visningssteder i Oslo med ulike profiler og formidlingsstrategier. Siste ut er Hilde Lunde v…
 
Oslo Art Weekend arrangeres fra 15. – 18. september 2022 for at du skal bli kjent med byens gallerier, museer, institusjoner og kunstnerdrevne visningsrom, i tillegg til kunstnerne. Kunstpodden har laget en miniserie i samarbeid med OAW som fokuserer på tre visningssteder i Oslo med ulike profiler og formidlingsstrategier. Neste ut er Jo Morten Wei…
 
Oslo Art Weekend arrangeres fra 15.-18. september 2022 for at du skal bli kjent med byens gallerier, museer, institusjoner og kunstnerdrevne visningsrom, i tillegg til kunstnerne. Kunstpodden har laget en miniserie i samarbeid med OAW som fokuserer på tre visningssteder i Oslo med ulike profiler og formidlingsstrategier. Først ut er Behzad Farazoll…
 
Oslo Design Fair er en møteplass for design, arkitektur og håndverk som arrangeres hver høst. Som en del av messen kurateres Tendensutstillingen som skal vise design i kontekst. Vi har snakket med interiørdesigner og stylist – samt kurator for Tendensutstillingen, Kirsten Visdal om hvordan hun jobber frem en utstilling av design, hvordan hun forhol…
 
På Kunstbanken, Hedmark Kunstsenter vises det nå en tredelt utstilling som – helt enkelt sagt – viser arbeider som på forskjellig vis handler om natur. Det er et stort tema med en lang tradisjon i kunsthistorien. Vi skal snakke om økologi og nære omgivelser i arbeider av Tone Bjordam, Hans Kristian Borchgrevink Hansen og det finske kunstnerkollekti…
 
I denne episoden av Kunstpodden snakker vi om bøker som handler om kunst – men som ikke er skrevet på fagspråket. Anders Malm ga ut boken Krysset på Flamme Forlag i 2016. Den handler om Bas, som har en følelsesmessig og sanselig besettelse av designstoler generelt, og Fredrik Kaysers stol Krysset fra 1955 spesielt. Tyra Teodora Tronstad kom ut med …
 
Det er på tide å lære ordet «vishyvanka». Først da kan vi forstå de ukrainske folkedraktstradisjonene. Gjest: Katya Bukhantova, Ukrainsk forening, Øst-Norge. Ønsker du å støtte Ukrainsk forening? Vipps til 602726. // Bunadspodden © 2022 Music by: Davide Dondi © 123RF.com / Adam Rutherford © 123rf.com Voiceover reklame: Magnar Alain Hauge Lydstudio,…
 
I bunad brukes gode materialer og tradisjonelt håndverk. Det er i alle fall et ideal. Hva har bygningsvern å lære av bunaden? Gjest: Margrethe C. Stang, styreleder i Fortidsminneforeningen og middelalderkunsthistoriker, NTNU. Episoden er inspirert av en kronikk Stang skrev i januar 2022 på Fortidsminneforeningen.no // Bunadspodden © 2022 Music by: …
 
«Konfirmasjonsfotoet er dypt problematisk», sier kunst- og motekulturhistoriker Ragnhild Brochmann. Estetiker Brochmann forklarer hangen til pittoresk kløv og skigard, selv i moderne bunadsestetikk. // Bunadspodden © 2022 Music by: Davide Dondi © 123RF.com / Adam Rutherford © 123rf.com Voiceover reklame: Magnar Alain Hauge Lydstudio, lyddesign, pro…
 
Å lære fra en mester, er få forunt. Filigransølvsmed Hilde Nødtvedt snakker om å være mester og det å ha lærling. Gjest: Filigransølvsmed Hilde Nødtvedt. // Opptaket er fra 2020. Bunadspodden © 2022 Music by: Davide Dondi © 123RF.com / Adam Rutherford © 123rf.com Voiceover reklame: Magnar Alain Hauge Lydstudio, lyddesign, produksjon og klipping: Un…
 
Bunader blir til på mange måter. De to mannsbunadene fra Nordmøre viser to tankesett. Hunderåringen fra 1922 er en «inspirert» bunad, mens ungkaren fra 1980-90-tallet, er av typen «rekonstruert bunad». Gjester: Tradisjonsbærer Randi Lysø fra Surnadal og vever Ole Kristian Gundersen fra Frei på Nordmøre. Rettelse: I denne episoden omtales BUL som By…
 
På hvilken måte kan mat brukes som maktmiddel – og på hvilken måte kan vårt forhold til mat bety både kontroll og frihetsfølelse? Vi ser nærmere på Fredsprisutstillingen 2020 Roads of Glory av Aida Muluneh – og snakker med psykiater og ekspert på spiseforstyrrelser Finn Skårderud om den norske fotografen Lene Marie Fossen og den finske samtidskunst…
 
I anledning Årsutstillingen 2021 på Sørlandets Kunstmuseum koblet redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk og programleder i Kunstpodden, Cecilie Tyri Holt sammen to interessante stemmer tilknyttet Kristiansand: forfatter Edy Poppy og tekstilkunstnestor Elisabeth Haarr.Det ble en samtale om det tekstile språket, politisk engasjement og muligheter fo…
 
Fotografisk speed date med Kunstpodden: Tre temaer á 20 minutter med x antall fotografer og gallerister på Oslo Negativ.Cecilie Tyri Holt intervjuer Erle Kyllingmark, Charlotte Wiig, Helene Gulaker Hansen fra Shoot Gallery, Elisabeth Høiberg fra NTB, Tonje Buer fra Buer Gallery, Nina Sørli fra Møllersamlingen, Mikaela Bruhn Aschim fra QB Gallery og…
 
«Hvorfor insisterer de som oppfører seg kjipest på å få alle spørsmål til å handle om ytringsfrihet?» spør Anine Kierulf i boken Hva er ytringsfrihet? (Universitetsforlaget, 2021)Til Kunstpodden gjør hun det klinkende klart at «Det var ikke sånn jeg mente det!» ikke holder som argument i retten.Ytringsfriheten er godt vernet i Norge, likevel er sat…
 
Loading …

Hurtigreferanseguide

Copyright 2022 | Sitemap | Personvern | Vilkår for bruk
Google login Twitter login Classic login