Bloods

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Bandens håndtegn, der kan læses som ordet "blood"

Bloods er en af USAs største og mest berygtede kriminelle bander. Banden identificeres med farven rød og bruger håndtegn, formet som B’er eller P’er, afhængigt af hvilket sæt, de repræsenterer. Bloods er delt op i “sæts” alt efter, hvilken bande de er i. Det vil sige, at Bloods ikke er en enkelt bande men mere en overordnet alliance af sæts. I Bloods’ startkvarter, i det sydlige Los Angeles, findes der omkring 75 forskellige sæts. De største navne er ”The Pirus”, ”The MOBs” og ”The Bounty Hunters”.[1][2] Bloods har et medlemstal, som er estimeret til at være fra 15.000 til 30.000.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

De startede for alvor i 1971, da banderne Avalon Garden Crips, Inglewood konverterede sig selvstændige, og væk fra The Crips, som i dag er deres værste rivaler. The Bloods var altså tidligere Crips’, men på grund af uenigheder splittede de op. De slog sig sammen med andre såkaldte ”Non-Crip Gangs”, som blandt andet var ”the L.A. Brims”. Da The Crips repræsenterede den blå farve, repræsenterede den nye rivaliserende bande det modsatte; den røde farve. Den måde de repræsenterer deres bande på er ved at gå med blå, eller rød, bandana eller trøjer, sko, kasketter og selv biler. Efter banderne, Avalon Garden Crips, konverterede til Bloods, har der været mange blodige bandekrige. Blandt andet blev The Crips's bandeleder Stanley Williams ”Tookie” dømt til døden efter at have skudt flere rivaliserende bandemedlemmer, han døde i 2005. Banderne "the Bishops and Athens Park boys" var før konverteringen en del af ”anti crip” banderne. The Piru Street Boys, som blandt andet rapperen The Game har været med i, hjalp The Bloods i 1980'erne, op med ca. 40% af de medlemmer The Bloods bestod af. The Pirus gik altså med ind i nationen The Bloods og repræsenterer også rød som farve. Senere i 1990'erne opstod der konflikter mellem de gamle Bloods og de gamle Pirus. Stadig i dag er mange Piru-bander i konflikt, næsten lige så mange som nationen The Crips er med The Bloods.

Kendte i banden The Bloods[redigér | rediger kildetekst]

Godt at vide[redigér | rediger kildetekst]

  • I Los Angeles studerer Street Gangs Resource Center særligt The Bloods og The Crips' graffiti. Crips skriver i deres graffiti C i ord, og navne. Og i ord, erstatter de ofte C med B for at provokere Bloods. Bloods laver K, til CK, som betyder Crip Killer, i deres ord, og sætninger.[6]
  • Bloods sætter også deres bandana i højre lomme, i modsætning til Crips som sætter den i venstre.[7]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Maxson, Cheryl L. (oktober 1998). "Gang Members on the Move" (PDF). Juvenile Justice Bulletin, U.S. Dept. of Justice.
  2. ^ PremTime. [Tv-serie]. Amsterdam: NPS. Arkiveret 25. maj 2012. Fejl: Hvis du angiver |archivedate=, må du også angive |archiveurl=. Hentet 4. marts 2008. 
  3. ^ "DJ Quik biography". Hentet 28. december 2007.
  4. ^ "Suge Knight biography". Hentet 28. december 2007.
  5. ^ "The Game biography at MTV". Hentet 4. januar 2008.
  6. ^ Krikorian, Michael (14. juli 2005). "War and Peace in Watts". LA Weekly. Arkiveret fra originalen 7. september 2007. Hentet 4. marts 2008.
  7. ^ "Street gangs".