Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
697.938 articles
1.366 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Barcelona29-Palau.jpg
Article del dia
L'Exposició Internacional de Barcelona tingué lloc del 20 de maig de 1929 al 15 de gener de 1930 a Barcelona. Se celebrà a la muntanya de Montjuïc, on ocupà una superfície de 118 hectàrees, i tingué un cost de 130 milions de pessetes. Entre la vintena de nacions europees que hi participaren hi havia països com Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Hongria, Itàlia, Noruega, Romania o Suïssa. També hi van prendre part expositors privats japonesos i nord-americans. L'Exposició suposà un gran desenvolupament urbanístic per a Barcelona, així com un banc de proves per als nous estils arquitectònics gestats a començaments del segle xx. A nivell local, representà la consolidació del noucentisme, estil d'aire clàssic que substituí el modernisme. - Vegeu informació sobre la imatge

Exposició Internacional de Barcelona

Barcelona29-Palau.jpg

L'Exposició Internacional de Barcelona tingué lloc del 20 de maig de 1929 al 15 de gener de 1930 a Barcelona. Se celebrà a la muntanya de Montjuïc, on ocupà una superfície de 118 hectàrees, i tingué un cost de 130 milions de pessetes. Entre la vintena de nacions europees que hi participaren hi havia països com Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Hongria, Itàlia, Noruega, Romania o Suïssa. També hi van prendre part expositors privats japonesos i nord-americans.

L'Exposició suposà un gran desenvolupament urbanístic per a Barcelona, així com un banc de proves per als nous estils arquitectònics gestats a començaments del segle xx. A nivell local, representà la consolidació del noucentisme, estil d'aire clàssic que substituí el modernisme.



Museo Soumaya, Ciudad de México, México, 2015-07-18, DD 12.JPG
Imatge del dia

Imatge del dia

Museo Soumaya, Ciudad de México, México, 2015-07-18, DD 12.JPG

Museu Soumaya a Mèxic


Project of the Large coat of arms of Ukraine (color).png
Projecte destacat
Primera edició del viquiprojecte, que comença amb Ucraïna.
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: Setmana de la Nació (Ucraïna)

Project of the Large coat of arms of Ukraine (color).png

Primera edició del viquiprojecte, que comença amb Ucraïna.
(Informació de la imatge)




18 de març

El govern espanyol trenca una tradicional posició diplomàtica i els acords establerts per les Nacions Unides i reconeix al Marroc la sobirania sobre el Sàhara Occidental.


17 de març

El president Emmanuel Macron proposa canviar l'estatus polític de Còrsega, després de dues setmanes de revolta als carrers per l'intent d'assassinat d'Yvan Colonna.

17 de març

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans xifra les víctimes civils des de principi de la invasió russa d'Ucraïna en 780 morts, dels quals 58 menors, i 1.252 ferits.


11 de març

Gabriel Boric Font, de 36 anys i amb ascendència catalana, assumeix la presidència de Xile.


Retrato Oficial Presidente Boric Font.jpg

Retrat oficial de Gabriel Boric com a president de Xile    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 30 anys
Neix Lara Arruabarrena, tennista basca professional, el mateix dia que mor Georges Delerue, compositor i director musical de cinema, guanyador de l'Oscar a la millor banda sonora per A Little Romance (n. 1925).
Avui fa 65 anys
Neix Spike Lee, guionista, director i productor de cinema estatunidenc.
Avui fa 90 anys
Neix Montserrat Trueta i Llacuna, activista social catalana (m. 2018).
Avui fa 320 anys
Mor Miklós Kis, tipògraf hongarès, un dels creadors dels tipus moderns (n. 1650).