Αρχική

Συλλεγμένο βάρος σε τόνους

Συλλογές

Σημεία Συλλογής

*  για το 2020

Που καταλήγουν οι μπαταρίες όταν δεν ανακυκλώνονται στους κάδους ΑΦΗΣ;

Το ήξερες ότι οι μπαταρίες όταν δεν ανακυκλώνονται, αλλά πετιούνται στα σκουπίδια, μπορεί να καταλήξουν στο πιάτο μας; Δες το «ταξίδι» της μπαταρίας όταν δεν ανακυκλώνεται και μην ξεχνάς πως η σωστή τους θέση όταν τελειώσουν, είναι οι κάδοι ΑΦΗΣ.

Ας προστατέψουμε την υγεία μας

Οι περισσότερες μπαταρίες κατασκευάζονται από επικίνδυνα βαρέα μέταλλα,
μερικά εκ των οποίων είναι τοξικά ή/και καρκινογόνα και διαβρωτικά οξέα.

Σαν αποτέλεσμα, αν πετάξουμε τις μπαταρίες στα σκουπίδια, θα υπάρξουν επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία μας. Γι’ αυτό ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ!

 

Πόσες μπαταρίες έχεις στο σπίτι;

Κι όμως έχεις περισσότερες από όσες νομίζεις! Σύμφωνα με έρευνα σε κάθε σπίτι βρίσκονται κατά μέσο όρο 78 μπαταρίες.

Με 69000 σημεία συλλογής σε όλη την Ελλάδα, σίγουρα θα βρεις έναν κάδο ΑΦΗΣ για να τοποθετήσεις τις μπαταρίες που δεν χρειάζεσαι πια!

Παιδιά & μπαταρίες στο σπίτι;

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τις μπαταρίες τύπου κουμπιού ή κέρματος, αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.

Μην ξεχνάτε πως μόλις τελειώσουν, η θέση τους είναι στον κάδο ΑΦΗΣ!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Ποια είναι η διαδικασία ανακύκλωσης μπαταριών; Μόλις η χρησιμοποιημένη μπαταρία βρεθεί στους κάδους της ΑΦΗΣ, οι αδειοδοτημένοι συλλέκτες της ΑΦΗΣ θα παραλάβουν τις μπαταρίες και θα τις στείλουν σε ειδικούς χώρους για αποθήκευση. Στη συνέχεια, στέλνονται σε εργοστάσια ανακύκλωσης στο εξωτερικό ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά τους και να επανέθλουν στο ρεύμα της αγοράς.
  • Ποιες μπαταρίες μπορώ να πετώ στον κάδο ανακύκλωσης μπαταριών;  Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (βάρους περίπου μέχρι 5.000 gr), είτε αυτές είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες). Για μεγαλύτερες μπαταρίες, αυτοκινήτων, βιομηχανικές ή ηλεκτρικούς συσσωρευτές θα πρέπει να απευθυνθείτε στους αρμόδιους φορείς.
  • Τι είναι η ανακύκλωση μπαταριών; Ανακύκλωση μπαταριών είναι η διαδικασία ανάκτησης και αξιοποίησης των υλικών που αποτελούν τις μπαταρίες, δηλαδή η απόσπαση των μετάλλων της μπαταρίας και η επαναφορά τους στον φυσικό και οικονομικό κύκλο, με την επαναχρησιμοποίηση τους για την κατασκευή νέων μπαταριών ή άλλων προιόντων.