PRESSEMEDDELELSER 17. november 2021

Apple præsenterer reparation via selvbetjening

Apple-reservedele, -værktøjer og -brugervejledninger – i første instans til iPhone 12 og iPhone 13 – bliver tilgængelige for individuelle forbrugere
Illustration af en kvinde, der reparerer en iPhone.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple præsenterede i dag reparation via selvbetjening, som giver kunder, der føler sig trygge ved at foretage deres egne reparationer, adgang til originale Apple-reservedele og -værktøjer. Reparation via selvbetjening bliver tilgængelig for iPhone 12- og iPhone 13-modellerne som det første, og inden længe også for Mac-computere med M1-chips, fra starten af næste år i USA. Ordningen udvides til yderligere lande i løbet af 2022. Kunderne slutter sig til mere end 5000 Apple-autoriserede serviceudbydere og 2800 uafhængige reparationsudbydere, som har adgang til disse reservedele, værktøjer og brugervejledninger.
Ordningens indledende fase vil fokusere på de mest almindelige moduler, der udføres service på, f.eks. skærmen, batteriet og kameraet på iPhone. Der bliver mulighed for yderligere reparationer senere næste år.
“Når vi giver større adgang til originale Apple-reservedele, får vores kunder endnu flere valgmuligheder, hvis der er brug for en reparation,” udtaler Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “I de seneste tre år har Apple næsten fordoblet antallet af servicesteder med adgang til Apples originale reservedele, værktøjer og uddannelse. Og nu tilbyder vi en mulighed for dem, der ønsker at udføre deres egne reparationer.”
Apple fremstiller holdbare produkter, der er designet til at modstå belastningerne under daglig brug. Når et Apple-produkt skal repareres, kan servicearbejdet udføres af uddannede teknikere med brug af originale Apple-reservedele på tusindvis af steder, bl.a. hos Apple (i en butik eller med posten), Apple-autoriserede serviceudbydere, uafhængige reparationsudbydere og nu også af produkternes ejere, hvis de er i stand til selv at foretage reparationerne.

Reparation via selvbetjening

Det er vigtigt, at kunderne starter med at læse reparationsvejledningen for at sikre, at de kan udføre en reparation på sikker vis. Derefter skal kunderne bestille de originale Apple-reservedele og -værktøjer ved hjælp af Apples Online Store til reparation via selvbetjening. Efter reparationen får kunder, som returnerer deres brugte del til genbrug, tilskud til deres køb.
Den nye butik vil tilbyde mere end 200 individuelle reservedele og værktøjer, så kunderne kan udføre de mest almindelige reparationer på iPhone 12 og iPhone 13.
Reparation via selvbetjening er beregnet til individuelle teknikere, som har den nødvendige viden og erfaring til at reparere elektroniske enheder. For størstedelen af kunderne vil et besøg hos en professionel reparationsudbyder med certificerede teknikere, som bruger originale Apple-reservedele, være den sikreste og mest pålidelige måde at få klaret en reparation på.
Illustration af en kvinde, der sidder ved sit skrivebord og bruger Apples ordning til reparation via selvbetjening.

Udvidet adgang til Apple-reparationer

I de seneste tre år har Apple næsten fordoblet antallet af servicesteder med adgang til Apples originale reservedele, værktøjer og uddannelse, bl.a. med med end 2800 uafhængige reparationsudbydere. Den hastigt voksende ordning for uafhængige reparationsudbydere blev oprindeligt lanceret i USA i 2019 og er siden da blevet udvidet til mere end 200 lande, så uafhængige værksteder har adgang til den samme uddannelse, de samme reservedele og de samme værktøjer som andre autoriserede Apple-serviceudbydere.
Derudover tilbyder Apple fortsat bekvemme reparationsmuligheder for kunderne gennem virksomhedens globale netværk med mere end 5000 Apple-autoriserede serviceudbydere, der hjælper millioner af mennesker med at få udført service på Apple-produkter – både hvis de er omfattet af garantien, og hvis de ikke er.
Illustration af en kvinde i en Apple Store, der forhører sig om reparation af sin iPhone.
Eftersom Apple designer produkter med henblik på holdbarhed, lang levetid og udvidede reparationsmuligheder, får kunderne et produkt, der holder længe og bevarer sin værdi i årevis Apple tilbyder også softwareopdateringer i flere år for at introducere nye funktioner og ny funktionalitet.
Del artikel
  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

[email protected]

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

[email protected]

33 42 22 36