Lähde: Autojätit haluavat omat kilpatallit F1-sarjaan, lopulliset suunnitelmat paljastumassa pian – "He ovat tekemässä jotain"

Volkswagen Group -konserniin lukeutuvat Porsche ja Audi haluavat kilpailla F1:ssä omien kilpatalliensa kanssa, kertoo saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Loppuvuodesta lähtien puheet Porschen ja Audin liittymisestä F1:iin ovat käyneet kuumina. Porschen varapuheenjohtaja Thomas Laudenbach vahvisti jo syksyllä, että Porsche suunnittelee vakavasti F1-sarjaan liittymistä ainakin moottorivalmistajana.

Saksalaislehti F.A.Z.:n mukaan Volkswagen Group -konserniin kuuluvat Porsche ja Audi eivät pohdi liittymistä F1:iin ainoastaan moottorinvalmistajina, vaan mietinnässä on myös omien kilpatallien perustaminen vuodesta 2026 eteenpäin.

Lehden mukaan Porschen ja Audin F1-suunnitelmista päätetään helmikuun loppuun mennessä. Se, pyrkivätkö Porsche ja Audi ostamaan jonkin jo olemassa olevan F1-tallin itselleen vai perustavatko he kokonaan uudet tallit, on vielä mysteeri.

Marraskuussa brittilehti Autocar ehti jo uutisoida, että Audi olisi ostanut McLaren Group -konsernin, mutta McLaren ampui uutisen nopeasti alas. Tallipäällikkö Zak Brown myöntää, että keskusteluja McLarenin ja Volkswagen Groupin välisestä yhteistyöstä on kyllä kuitenkin käyty.

– Luulen, että he ovat puhuneet kouralliselle F1-lähtöruudukon ihmisistä. Kuten voitte kuvitella, myös meillä on ollut keskusteluja, mutta olemme lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä tyytyväisiä siihen, missä olemme nyt, Brown toteaa Reutersin mukaan.

Myös muut tallit ovat neuvotelleet yhteistyöstä saksalaisen autokonsernin kanssa.

– Kuulemani mukaan he (Volkswagen Group) ovat tekemässä jotain Red Bullin ja Porschen kanssa, Brown kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja