WordPress mēnesis : 2021. gada marts

Tulkots no Hari Shanker R. raksta rubrikā Month in WordPress, 2021. gada 3. aprīlī

Šāds pārskatīšanas veids uzlabo WordPress un ir saistīts ar vienu no maniem mīļākajiem atvērtā koda principiem — ideju, ka daudzām acīm visas kļūdas ir sīkas. Man tas nozīmē, ka, ja uz problēmu skatās pietiekami daudz cilvēku, kāds noteikti spēs saskatīt risinājumu.

Josepha Haden Chomphosy vārdi WP Briefing aplādes epizodē How WordPress Improves norāda uz faktoriem, kas atšķir programmatūras izveidi atvērtā koda vidē. Mūsu jaunumi šomēnes ir cieši saistīti ar šo filozofiju, kas balstās atvērtā pirmkoda programmatūras pamatprincipos.

Ir izlaists WordPress 5.7

Šī gada 9. martā iznāca WordPress versija 5.7 “Esperanza”. Izlaidums piedāvā svaigas administratora krāsas, vairākus bloku redaktora uzlabojumus, viena klikšķa HTTP uz HTTPS migrāciju un jaunu Robots API. Par to vairāk lasiet izlaišanas ierakstā , lauka ceļvedī un sarunu punkta ierakstā tikšanās grupām . Galvenā komanda ir sākusi darbu arī pie WordPress 5.8 plānošanas.

Vai vēlaties piedalīties programmā WordPress 5.8? Pievienojieties WordPress #core kanālam vietnē Make WordPress Slack un sekojiet Core Team emuāram . Pamatkomanda katru nedēļu rīko tērzēšanas sarunas plkst. 5:00 un 20:00 pēc UTC

Turpiniet lasīt “WordPress mēnesis : 2021. gada marts”

WordPress.org spraudņu kataloga lokalizējums

Kā pēdējā no WordPress.org vietnes sešām izvēlnēm, arī izvēlne Spraudņi ir ieguvusi savu “seju” valsts valodā. Lai arī atverot to, ir redzami vienīgi katalogā ievietotie spraudņi, teksts meklējams sekojot saitei Skatīt visu un arī lapas apakšā.
Vietnes teksts, kas atrodams /projects/meta/ sadaļā ar nosaukumu WordPress spraudņu katalogs satur nedaudz vairāk kā septiņi simti teksta virkņu. It kā nedaudz, bet šeit virknes pārsvarā ir gari teikumi un arī vairākas rindkopu virknes. MateCat uzrādīja 6,847 vārdu, kas vairāk kā 3 reizes pārsniedza vārdu skaitu WordPress tēmu katalogā.

Teksta lielākā daļa ir domāta spraudņu iesniedzējiem. Savulaik man šķita, ka to nav vajadzības tulkot, jo tiem, kas programmē spraudņus, pēc tulkojuma latviešu valodā, visticamāk, nekādas vajadzības nevarētu būt.
Šoreiz tas izrādījās vairāk principa jautājums — ja jau visa vietne ir tulkota, tad arī šī sadaļa to ir pelnījusi.

Turpiniet lasīt “WordPress.org spraudņu kataloga lokalizējums”