Latest Posts

De største ulempene med et forbrukslån

I de fleste artikler som omhandler forbrukslån er det naturlig nok de positive sidene som blir omtalt, som hva lånet kan brukes til, hvor enkelt det er å søke om lån og fordelen ved å bruke et slikt lån som finansiering. Og bevares, det er da mange fordeler med et forbrukslån, men det er også noen ulemper og det er dem vi skal fokuserer på her. Ikke at det skal være noen advarsel mot å søke om et forbrukslån, men det er kanskje verdt å tenke på at det også er ulemper med å låne penger.

En ulempe med enkel søknadsprosess

En av ulempene er nettopp det at det har blitt så enkelt å søke om lån og få det hele godkjent. I dag er det veldig mye reklame for både forbrukslån og kredittkort, og dette er med på å friste oss til å søke om lån til kjøp av ting vi egentlig ikke har bruk for. Det er også mange som søker om lån / forbrukslån for å pusse opp hjemme, da det er vanskelig å spare opp kr 100 000 til et nytt kjøkken eller bad. Men spørsmålet er om det er nødvendig å pusse opp så ofte som vi gjør. Dette betyr at mange tar opp lån som de strengt tatt ikke har behov for og ulempen er at dette gir oss mer gjeld. Et lån koster penger og det er vel den største ulempen. Renten på et forbrukslån er høy og selv om mange reklamerer med en rente fra 7,9%, så betaler langt de fleste mellom 15-18% i effektiv rente. Dette betyr at et lån på kr 65 000, vil koste deg nesten kr 30 000 i renter og gebyrer. Det er mye penger for et lån, og dessverre er det også mange som ikke klarer å betjene lånet.

Ikke lur deg selv

Klarer du ikke å betale lånet tilbake, så er veien mot inkasso, betalingsanmerkninger og søvnløse netter ikke lang. Du bør derfor sette opp et budsjett, slik at du får et overblikk over økonomien din og om du faktisk har overskudd til å betale tilbake beløpet du har lånt. Det er dessverre alt for enkelt å lure seg selv ved å tro at det er lett å betale lånet tilbake. Men plutselig skjer det store eller små forandringer i økonomien din og så begynner problemene. Ofte erlånet det første som blir nedprioritert når pengene ikke strekker til. Og flere går i fellen ved å ta opp enda et lån for å få ting til å gå rundt. Som nevnt er det ikke noe galt med et forbrukslån, men vær sikker på at du har et behov og at du kan betjene lånet.

Mange långivere å velge blant

Kanskje du tenker at vi bare tuller når vi sier at et stort utvalg av långivere kan være en reell ulempe. Men tenk litt på hvor vanskelig det faktisk blir å velge det riktige lånet. Med så mange banker og finansieringsselskaper som det finnes i dag, så blir tilbudet av forbrukslån veldig stort. Dette gjør det hele svært uoversiktlig og det blir vanskelig å holde oversikt over hvilke lån som har bra betingelser og hvilke du ikke skal velge. Noen tilbyr små lån, andre tilbyr deg å låne inntil kr 500 000, og det er ingen grenser for hva lånet kan brukes til. Andre banker lokker med en lav rente, slik at du kan betale små månedlige avdrag eller ha lang nedbetalingstid. Dette ender opp i en haug med ulike opplysninger om lån som du må forholde deg til, og resultatet er at det blir ganske vanskelig å finne det beste lånet. Det kan derfor lønne seg å bruke en sammenligningstjeneste, slik at du kan starte prosessen med å skaffe deg en god oversikt over hva lånene koster og hvilke betingelser som er knyttet til et lån.

Leiebil på Gran Canaria

Blant de populære Kanariøyene like utenfor den nordvestlige kysten av Afrika, så ligger ferieøya Gran Canaria. Hvert eneste år strømmer flere titusentalls av nordmenn (og andre europeere) hit for å nyte det varme klimaet og det eksotiske nattelivet. På øya, som for øvrig tilhører Spania, bor det nærmere 900 000 mennesker, der en tredjedel av de er bosatt i hovedstaden Las Palmas. Den ligger dog på nordspissen av øya, mens de mest populære feriemålene (Playa del Ingles og Puerto Rico) ligger på sørspissen av Gran Canaria.

Flyplassen på Gran Canaria ligger like sør for hovedstaden Las Palmas. Her tilbys bilutleie fra flere forskjellige leiebilselskaper, og leiebil er den desidert beste måten å utforske Gran Canaria på.

Kjøretips i Gran Canaria

Veinettet er godt utviklet på Gran Canaria og det er uproblematisk for nordmenn å kjøre der. Fartsgrensene på motorveien er tilsvarende det man har i Norge, og gatene er generelt oversiktlige i sentrum av byene. Skal man utforske fjellkjedene sentralt på øya er det noe mer kronglete å ta seg frem, men generelt så er det uproblematisk med leiebil her. Ettersom Gran Canaria har mange attraksjoner spredt over store arealer så er leiebil veldig greit å ha her. Kollektivtransport er godt utviklet, men med leiebil sparer man svært mye tid.

På Gran Canaria bruker man ikke kjørelys på dagtid. Utover det er det ingen spesielle forhold man bør ta hensyn til. Kjøring i sentrum av Las Palmas under den verste rushtrafikken kan dog frarådes.

Her leier du bil i Gran Canaria

De fleste nordmenn som ferierer på Gran Canaria bosetter seg ved Playa del Ingles, Maspalomas eller Puerto Rico. Avstanden til disse stedene er fra 20 til 40 minutter med leiebil fra flyplassen, alt avhengig av hvor man skal. Har man bestilt chartertur er kanskje busstur inkludert, men da må man påregne mange stopp på andre hoteller på veien. Derfor er leiebil gjerne et like bra alternativ, der man sparer både tid og stress. Derfor anbefaler vi at man plukker opp leiebilen gjennom bilutleie på flyplassen, der både Avis, Europcar, Budget, Hertz og Goldcar har filialer. Du kan også prøve portaler som Spanialeiebil.no eller Goautos.no – leiebil spania.

Det er mulig å leie bil i de større byene langs vestkysten (eller i sentrum av Las Palmas), men som regel så vil det være enklest med bilutleie på flyplassen.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Med leiebil på Gran Canaria står du fritt til å gjøre hva du vil. Selv om det stadig arrangeres utflukter eller transport til fornøyelsesparker med buss, så ferierer man aller helst med leiebil. Blant annet anbefaler vi dyreparken Palmitos Park, som ligger en liten kjøretur nord for Maspalomas. Eller hva med en tur til cowboybyen Sioux City, som ligger like ved Bahia Feliz? Det er også veldig populært å besøke markedet på Gran Canaria, der vi anbefaler markedet i Mogan i helgene.

Ellers kan man kjøre inn til det ville fjellandskapet og se de utdødde vulkanene sentralt på øya, der man også kan få glimt av moderne huleboere som faktisk lever sine liv i fjellene. En kjøretur langs den «uoppdagede» vestkysten av øya kan også anbefales, der turismen enda ikke har rukket å sette sine fotspor. Med leiebil lager man sine egne opplevelser!

Se mer info om Leiebil på nettsiden Leie Bil og mer info om Gran Canaria.

Egenkapital til boligkjøp gjennom lån uten sikkerhet

Det å eie egen bolig fremfor å leie er som regel gunstig, og de fleste vil kjøpe seg sin egen bolig en eller annen gang i løpet av livet. Men med stadig mer kompliserte krav fra regjeringen, og et boligmarked som nærmest har eksplodert hva prisen angår de seneste årene, så er det slettes ikke enkelt for unge nyetablerte å komme seg inn på boligmarkedet. Kravet om egenkapital er den største hindringen for mange, og vi ser nå at flere og flere søker om egenkapital til boligkjøp gjennom lån uten sikkerhet.

Men er det egentlig en løsning som anbefales? Det skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Slik fungerer egenkapitalen

Det gjeldende regelverket, som ble innført for noen få år siden for å hindre at personer uten betalingsevne fikk boliglån i banken, sier at du må ha minst 15 prosent av kjøpesummen i egenkapital når du skal kjøpe bolig. Nå som boligprisene skyter til værs, så kan dette utgjøre ganske så store summer. Spesielt i storbyene vil det være vanskelig å samle opp nok penger til å dekke kravet om egenkapital. Tar vi et eksempel på en bolig som koster 2 millioner kroner, så krever det en egenkapital på 300 000 kroner.

De fleste vil bruke svært mye tid på å spare opp en såpass stor sum, eller vil være avhengig av arv eller hjelp fra familie. Å få foreldre til å stille som kausjonister er naturligvis et alternativ, men det er slettes ikke alle som har muligheten til dette eller som ønsker å klare seg selv. Da finnes det heldigvis et alternativ, og det er å søke om egenkapital til boligkjøp gjennom et forbrukslån.

Forbrukslån som egenkapital

Mange tror at det ikke er mulig med egenkapital til boligkjøp gjennomlån uten sikkerhet fordi det er snakk om såpass mye penger. Men faktum er at gjennom enkelte banker så kan du søke om et lån på inntil 500 000 kroner uten å måtte stille sikkerhet, slik at drømmen om å være boligeier absolutt kan realiseres gjennom et slikt lån. Det skal riktig nok en ganske så høy inntekt til for å få et såpass stort lån, men det er ingen umulighet. Vi vil uansett anbefale at man har spart opp deler av egenkapitalen selv – for eksempel halvparten eller en tredjedel.

For dersom man har dette, så vil man spare ekstremt mye penger. La oss si at du har 150 000 kroner, og trenger det samme beløpet i lån. Det er absolutt mulig å søke om et slikt lån uten sikkerhet dersom du har fast jobb med gjennomsnittslønn. Renten på dette lånet vil naturligvis være en god del høyere enn boliglånet, men du er i alle fall inne på boligmarkedet. Dessuten kan du høre med banken om du kan få avdragsfrihet på boliglånet mens du kvitter deg med forbrukslånet, noe som bør være realitet i løpet av 4-5 år. Husk dog at dette er en ganske så risikabel løsning på grunn av det høye rentenivået for usikrede lån, så her må man budsjettere godt.

Velger du å gå for egenkapital til boligkjøp gjennom forbrukslån må du dessuten være sikker på at banken kommer til å godkjenne søknaden din. Banken vil for øvrig måtte vite at du har et forbrukslån på 150 000 kroner, og dette kan sammen med eventuell annen gjeld være avgjørende for om de godkjenner søknaden din eller ikke.

Kilder:

http://www.sammenlignforbrukslån.net

http://www.dn.no/privat/eiendom/2010/09/19/slik-far-du-lan-uten-egenkapital

http://www.refinansiere.net/artikler/refinansiering-av-boliglan/

http://www.xn--billigeforbruksln-orb.no/artikler/forbrukslan-og-bolig/

Hva er passiv inntekt?

De fleste av oss drømmer om å ha en passiv inntekt, selv om man kanskje ikke er kjent med akkurat denne «fagterminologien». For mens de aller fleste nordmenn er nødt til å reise på jobb hver eneste uke slik at de har penger til de utgiftene som kommer, så er andre igjen såpass heldige (eller dyktige) at de tjener penger selv om de nødvendigvis ikke løfter en finger på nåværende tidspunkt. Dette kalles for passiv inntekt, og her skal vi se nærmere på hvordan man kan skape sine egne passive inntekter.

Dette er passiv inntekt

En passiv inntekt er altså en form for inntekt der man tjener penger uten at man arbeider med det aktuelle prosjektet på nåværende tidspunkt. Det kan være fordi man tidligere har jobbet med et prosjekt som begynte å generere penger etter at det ble ferdig. For eksempel så kan man ha utviklet et produkt over noen år, og når det kommer i salg så behøver man selv ikke å løfte en finger selv om pengene renner inn takket være et suksessrikt salg.

Det er mange fordeler med å ha en passiv inntekt, ettersom man kan tjene penger mens man bruker tid på nye prosjekter. Dette gjør at man kan ha dobbel inntekt og stadig tjene mer penger, og det er ofte slik gründere lykkes i oppstartfasen. Og det er naturligvis veldig deilig å se at pengene kommer inn på konto samtidig som man slapper av på en ferie i varmere strøk. Men hvordan skaffer man seg en passiv inntekt?

Slik kan du få en passiv inntekt

Det finnes dessverre ingen ABC-guide til hvordan man skaffer seg en passiv inntekt, men vi skal nå nevne et par eksempler på passive inntekter slik at du kanskje får inspirasjon til å begynne med noe av dette. Forfattere er gode eksempler på personer som har passiv inntekt. Mens de skriver en bok tjener de trolig ingenting (med mindre de har tidligere utgitt bøker), men når den først lanseres, så vil pengene renne inn mens man gjør akkurat hva man vil. Det samme gjelder for artister, som tjener en viss prosent av hver plate eller låt som selges.

Å investere i noe kan være lurt dersom man ønsker en passiv inntekt. Dette kan være alt fra eiendom til et aksjefond, der man tjener penger over tid. Eiendomsinvestering er meget populært i Norge, og hvis man først har kommet seg inn i dette markedet, så vil man kunne tjene gode penger mens man sover og nyter livets glade dager.

Hva skal til for å få en passiv inntekt?

Man er nødt til å være arbeidsvillig og ha en aldri så liten gründerspire i seg dersom man ønsker å skaffe seg en passiv inntekt. Det nytter ikke å ligge på latsiden, og mange vil også være avhengig av flaks dersom de skal lykkes. Derfor er det langt fra alle som klarer dette, ettersom det krever masse hardt arbeid før man lykkes. Det kan også argumenteres for om det er verdt det, ettersom man heller kan jobbe «litt» og heller ha en stabil inntekt, men for de som har lyktes med å skaffe seg en passiv inntekt så vil de nok si seg ganske så fornøyde med det.

Anbefalt hotell i Riga

Synes du det høres kjekt ut med egen bowlinghall på hotellet? Da legger du Riga-oppholde til Islande Hotel. Det ligger riktignok på «feil side» av elven i forhold til gamlebyen i Riga, men du bor uansett såpass sentralt at det ikke er noe problem å ta seg til severdigheter og attraksjoner til fots. Hotellet er dessuten et av de mest omfattende i den latviske hovedstaden, og har en rekke flotte servicetilbud til sine overnattende gjester, inkludert moderne rom av høy standard. Hotellet sikter seg inn mot forretningsreisende, men egner seg vel så bra for turister på besøk i Riga.

Beliggenhet

Islande Hotel ligger en spasertur på omtrent 10 minutter fra gamlebyen i Riga, som er det stedet der de fleste turister ferdes. I nærheten av hotellet er det mange grøntområder, og man kan nyte en nydelig utsikt over Daugava-elven og gamlebyen for øvrig. Beliggenheten gjør at man kan klare seg som turist i Riga kun ved å benytte føttene, mens man samtidig bor såpass «usentralt» at man unngår den verste sentrumsstøyen. Hotellet ligger også strategisk til i forhold til flyplassen, slik at kjøreturen som regel tar godt under 15 minutter med taxi. Forøvrig kan dette hotellet bestilles på mange forskjellige reisesider i Norge inkludert – http://www.billige-hotell.no, http://www.hotels.com, http://www.hotellriga.no.

Rom

Islande Hotel er med sine 205 gjesterom et av de største sentrumshotellene i Riga. Det er et moderne hotell der alle rommene er stilfullt – men enkelt innredet. Fasiliteter som TV, minibar, trådløst internett, klimaanlegg og baderomsfasiliteter tilbys på alle rommene. Man kan for øvrig velge mellom følgende romtyper: Standard (enkelt/dobbelt/trippelt), Familie, Superior, Deluxe og Suite, der både standard og pris heves i takt med nivået. Islande Hotel har fått tildelt fire stjerner og må følgelig anses som et luksushotell.

Fasiliteter

Gjester på hotellet kan nyte god mat i to ulike restauranter, en i første etasje og en i niende etasje som gir en lekker utsikt over gamlebyen mens man nyter et bedre måltid. På sommerstid kan man dessuten bruke terrassebaren i tiende etasje. Hotellet har gode muligheter for konferanser, med 3 store og moderne møterom. Eget spa er også tilgjengelig, der man gratis kan benytte seg av badstu, boblebad og treningsstudio, samt bestille massasjebehandling. Hotellet har også et omfattende bowlingsenter der man også kan spille biljard, arkadespill, synge karaoke eller slappe av i baren. Andre servicetilbud inkluderer egen parkeringsplass, trådløst internett og romservice.

Rica Parken – Et bra hotell i Ålesund

Ønsker du å bo godt, eksklusivt og luksuriøst i hjertet av Sunnmøre og Ålesund, så finner du neppe noe bedre sted å legge oppholdet til enn Rica Parken Hotel. Det er et av byens største hoteller, og med en sentral beliggenhet midt i sentrum er det attraktivt både for turister og forretningsreisende. Hotellet har også et komplett tilbud til sine overnattende, gjennom god service og flotte restauranter.

Beliggenhet

Rica Parken Hotel ligger så godt som midt i Ålesund, og følgelig behøver man ikke annet enn beina for å ta seg frem i byen. I umiddelbar nærhet finner man både butikker, restauranter, utesteder og kjøpesenter. Avstanden til flyplassen er knappe 18 kilometer, og kjøreturen tar omtrent 20 minutter. Avstanden ned til havna er heller ikke lenger at man kan spasere dit til fots på noen minutter.

Rom

Rica Parken Hotel disponerer totalt 197 gjesterom av ulik standard. Trådløst internett er tilgjengelig uten ekstra kostnad på hele hotellområdet, og alle rommen er utstyrt med fasiliteter som minibar, TV og grunnleggende baderomsfasiliteter. Hotellet har svært mange ulike romtyper, og man kan velge mellom følgende: Budsjettrom, Standardrom (enkelt/dobbelt), Businessrom, Superiorrom, Juniorsuite og Suite. De største suitene i toppetasjen gir en nydelig utsikt over Ålesund by.

Fasiliteter

Hotellet tiltrekker seg mange forretningsreisende, mye på grunn av den sentrale beliggenheten, men også takket være kapasiteten. Her man ha arrangementer for hele 800 personer om gangen, og hotellet har totalt 15 møterom. Brasserie Normandie er hotellets egen á la carte-restaurant som serverer fra en variert meny. Galleri Flora er en enklere café der hotellets frokost også serveres i form av buffet. Rica Parken Hotel har også eget treningsrom som gjester kan benytte seg av. Kjæledyr kan medbringes, og frokost er inkludert i oppholdet.

Hvor kan jeg bestille hotellet?

Rica Parken hotell kan bestilles på mange forskjellige reisesider i Norge, her er noen av dem:
www.ålesundhotell.no
http://www.reisefeber.no/fly-hotell/norge/alesund
http://www.billige-hotell.no/norge/ålesund

Anbefalt hotell Tønsberg

Maritim Hotell er et av få sentrumshoteller i Tønsberg som ikke er en del av et omfattende hotellkonsern. Det er nemlig drevet av en familie, som har en årelang tradisjon med hotelldrift i det som regnes som Norges eldste by. For mange vil dette by på en koseligere og mer helhetlig opplevelse, samtidig som prisene kanskje er noe rimeligere enn andre sentrumshoteller. Beliggenheten er dessuten såpass sentral som den overhodet får blitt i Tønsberg, med gangavstand til alt fra severdigheter, butikker, restauranter og utesteder.

Beliggenhet

Maritim Hotell ligger sentralt til i Tønsberg, ikke langt fra bryggen i byen – der flere av de store hotellkjedene ligger – men heller ikke langt fra selve hjertet av byen med torget, kjøpesentre og restauranter. Etter en spasertur på knappe 10 minutter så befinner du deg i Tønsbergs handelssentrum. I umiddelbar nærhet finner du også en rekke spisesteder og utesteder, samtidig som det er enkelt å skaffe seg transport like utenfor hotelldøren. Avstanden til lufthavnen i Sandefjord er på knappe 3 mil, en kjøretur som sjeldent tar mer enn 20 minutter.

Hvor kan jeg bestille hotellet?

Hotellet kan bestilles på blant annet maritimhotell.no, Tønsberghotell.no – Overnatting, Ebookers.no, og Billigehotell.no – Tønsberg.

Rom

Rommene på Maritim Hotell holder forholdsvis enkelt standard, men samtlige er renoverte og skulle by på et godt og moderne opphold. Samtlige rom inneholder fasiliteter som TV, skrivebord, trådløst internett og grunnleggende baderomsfasiliteter. Enkelte rom har separat sittegruppe, boblebad og lignende. Man kan velge mellom følgende romtyper: Standard (enkelt/dobbelt/familie) og minisuite. De største rommene har sengeplasser til hele 8 personer!

Fasiliteter

Maritim Hotell tilbyr mange fasiliteter som store hotellkjeder ikke kan stille opp med. Parkering er gratis i hotellets egen bakgård. Romservice er tilgjengelig, og kjæledyr er velkommen på forespørsel. Det finnes også to restauranter for bespisning, der den ene er en Sushi- og wok-restaurant, mens den andre er en asiatisk restaurant med fokus på kinesisk og japansk mat. Hotellet har også møterom til disposisjon, der det er plass til maksimalt 80 personer.

4 anbefalte hotell i Dublin

Dublin er en populær weekenddestinasjon for nordmenn, med mange flotte turisthoteller i sentrum. Enkelte ønsker å bo så nært Guinness-bryggeriet som mulig, mens andre vil bo mer sjenert til. Her er våre fire anbefalte hoteller for turister på besøk i den irske hovedstaden Dublin.

Temple Bar Hotel

Den mest berømte turistgaten i Dublin heter Temple Bar, og er samtidig den best bevarte gaten fra middelalderen. Å spasere her er som å reise tilbake i tid, og det er samtidig her flere av de beste utestedene i byen ligger. Temple Bar Hotel byr altså på en meget sentral beliggenhet, og med forholdsvis enkel standard på rommene behøver ikke en overnatting her å koste skjorta. Vær dog obs på støy fra gatene, spesielt i helgene!

Dublin City Inn

På Dublin City Inn bor du både usjenert og sentralt. Hotellet ligger like utenfor den verste sentrumsstøyen, men samtidig såpass sentralt at du kan oppleve det meste Dublin har å by på til fots. O’Connell Street, som er den mest berømte turistgaten i byen, ligger bare et steinkast fra resepsjonen, og følgelig har man butikker, restauranter, kjøpesentre og utesteder relativt nært hotelldøren. Rommene holder enkel standard, og de største rommene har fire sengeplasser.

Ibis Dublin

Ønsker man å bo i et mer fredelig strøk, så er Ibis Dublin et bra valg. Avstanden ned til sentrum er dog på noen kilometer, slik at man må være glad i å gå eller å bruke kollektivtransport dersom man vil ned dit. I umiddelbar nærhet ligger dog attraksjoner som Dublin Zoo, samt at det finnes en del butikker og restauranter i nærheten. Beliggenheten gjør at prisene er noe lavere her, og selv om standarden på rommene er forholdsvis enkel, er Ibis Dublin et høyst moderne hotell.

Gresham Hotel Dublin

Med over 300 rom er Gresham Hotel i Dublin et av de største turisthotellene, og med en beliggenhet langs den berømte O’Connell Street kan du ikke bo nærmere sentrum av Dublin enn hva du gjør her. Like utenfor hotelldøren finner du butikker, utesteder, restauranter – you name it. Severdigheter og turistattraksjoner som Guinness Storehouse befinner seg et steinkast unna. Hotellet holder hus i en historisk bygning, men har toppmoderne rom som gjør et opphold her helt utmerket.

Kilder:

Dublinhotell.no – Overnatting

Venere.com

Hva er et betalingskort?

Et betalingskort er fremtidens måte å overføre penger på, som sammen med mobilbetaling vil være den definitive arvtageren til betaling med kontanter. Betalingskort kommer i flere varianter, der de to vanligste er et helt ordinært bankkort, mens det andre er et mer moderne kredittkort.

Den største forskjellen på de to betalingskortene, er at der et bankkort krever at du har penger på saldoen, så krever et kredittkort kun at du har penger tilgjengelig på kreditt hos banken. Det vil si at i sistnevntes tilfelle så låner du egentlig penger, mens du med et bankkort bruker de pengene du har tilgjengelig på bankkontoen din.

Mer om bankkort

Da bankkortene først dukket opp, så var det en revolusjonerende måte å betale for varer og tjenester på. I dag ser vi på de som helt ordinære og som en selvfølgelighet, selv om det egentlig dreier seg om et lite plastkort som gir oss tilgang til hele pengebeholdningen vår. Nytt for moderne bankkort er at en liten digital chip har erstattet den tidligere magnetstripen, som hadde mange ulemper som blant annet at den var veldig utsatt for svindel.

De fleste bankkort er i dag helt gratis å bruke, selv om man må betale et årsgebyr dersom man ønsker å ha VISA-betaling på kortet (slik at det kan brukes til netthandel og lignende). De fleste nordmenn i dag bruker et bankkort som betalingskort, og man får de allerede fra man er 13 fylte år.

Kredittkort som betalingskort

Stadig flere nordmenn får seg også et kredittkort, og en god del av de bruker det aktivt i hverdagen. Og mens noen tror at dette er en dårlig idé, så er det langt fra tilfellet. For man kan faktisk spare penger på å bruke et kredittkort fremfor et vanlig bankkort. Dette fordi kredittkortene har fordeler som «cashback», der man faktisk får penger tilbake når man handler.

Dette gjør at man fint kan bruke et kredittkort som betalingskort i hverdagen, uten at det koster deg noe. Tvert imot så kan du faktisk spare flere hundrelapper i måneden. Men husk at dette bare er for den disiplinerte brukeren – alle andre bør forholde seg til et bankkort som betalingskort!