Teemasivu:Biologia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut

Biologian teemasivu[muokkaa wikitekstiä]

Mustekala

Tervetuloa biologian teemasivulle! Sivulle on koottu kaikkea mahdollista tietoa liittyen biologiaan. Sivun laatikoihin on valittu tämänhetken suositeltuja artikkeleita ja tietysti myös ajankohtaisia asioita. Voit selata biologia-aiheisia artikkeleita myös luokkien mukaan, mikä toivottavasti helpottaa tiedon etsimistä. Mikäli huomaat jotain puuttuvan, voit antaa siitä palautetta keskustelusivulla, mutta voit myös itse auttaa aiheiden tekemisessä.

Katso myös teemasivut aiheista: kasvit - ympäristönsuojelu - kestävä kehitys - tiede - kemia

Tiesitkö, että...

  • ...rillit on paitsi nimitys silmälaseille, mutta myös lintuheimo?
  • ...tutkijat uskovat, että norsut pystyvät kommunikoimaan jopa useiden satojen kilometrien päästä toisilleen erittäin matalien ääniaaltojen avulla?
  • ...maailman suurin riutta on Iso valliriutta, joka peittää alleen 20 000 neliökilometriä?
  • ...miekkakala voi uida jopa 100 kilometrin tuntinopeudella?

Kuvapoiminta

Dendrobates azureus qtl1.jpg
Sininuolimyrkkysammakko Dendrobates azureus

Artikkelipoiminta

Cscr-featured.svg Jättiläismetsäkarju[muokkaa wikitekstiä]

Jättiläismetsäkarju
Jättiläismetsäkarju eli jättiläismetsäsika (Hylochoerus meinertzhageni) on keskisen ja läntisen Afrikan metsissä elävä elinvoimainen sorkkaeläinlaji. Se on sukunsa Hylochoerus ainoa laji. Jättiläismetsäkarjut ovat suurimpia luonnonvaraisia sikoja. Ne voivat kasvaa jopa 210 senttimetriä pitkiksi ja painaa 275 kilogrammaa. Jättiläismetsäkarju kuvailtiin tieteellisesti vasta vuonna 1904, eikä näiden arkojen eläinten elintapoja tunneta vieläkään hyvin. Ne liikkuvat laumoissa ja käyttävät ravinnokseen ruohoja, lehtiä ja hedelmiä.
Lue lisää ...


19.1.2015

Cscr-featured.svg Vesinokkaeläin[muokkaa wikitekstiä]

Platypus.jpg
Vesinokkaeläin (Ornithorhynchus anatinus) on pienikokoinen nisäkäslaji, jota esiintyy Kaakkois-Australiassa ja Tasmaniassa. Neljän nokkasiililajin ohella vesinokkaeläin on yksi viidestä nokkaeläimiin kuuluvasta nisäkäslajista, jotka eivät synnytä eläviä poikasia, vaan munivat. Muiden nokkaeläinten tapaan myös vesinokkaeläimellä on sähköaisti.