Fusion (jura)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se fusion (flertydig). (Se også artikler, som begynder med fusion)

En fusion er en sammenslutning af flere virksomheder til én virksomhed.

Kreditorer i et af selskaber vil være interesserede i, at deres fordringer ikke mister sikkerheden for at blive indfriet, ved at der fusioneres med et selskab med ringe eller måske negativ indre værdi. Er der tale om danske aktie- eller anpartsselskaber, vil der skulle udarbejdes en erklæring herom af vurderingsmænd (aktieselskabsloven § 134c stk. 4 som også gælder for anpartsselskaber jf. anpartsselskabslovens § 65).

I forhold til regnskaber vil de sammensluttede virksomhed kunne have haft indbyrdes transaktioner i perioden op til fusionen. Sådanne transaktioner skal ideelt eliminieres på samme måde som ved udarbejdelse af koncernregnskaber. I danske selskaber er dette et krav (årsregnskabslovens kapitel 15).

Fusioner af private selskaber drejer sig som regel om en vækst-strategi. Fusioner i det offentlige handler derimod om effektivisering og ikke om vækst. Fusioner i offentlig sektor er derfor noget helt andet end i privat sektor; og mens 80 % af fusioner i privat sektor er mislykket, er tallet endnu værre for fusioner i det offentlige.[1]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 9. juni 2019. Hentet 9. juni 2019. 
JuraSpire
Denne juraartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.