La Comunificadora torna amb projectes nous i agosarats

La Comunificadora programme

La tercera edició de La Comunificadora ja està en plena activitat. Els  participants s’inclouen en sectors tan diversos com  les cures, l’educació, el turisme, la reutilització i intercanvi d’objectes, eines i serveis, el món maker, el sector tèxtil, la comunicació o les xarxes lliures. Les iniciatives seleccionades amplien encara més l’abast del programa d’impuls de projectes d’economia col.laborativa i del procomú, de Barcelona Activa, després de les dues edicions anteriors de 2016 i 2017.

El nostre granet de sorra a OpenCoop 2018

Aquest estiu, l'equip del Free Knowledge Institute hem participat a OpenCoop 2018. La conferència parteix "d'un món en el qual la gent i el planeta estan per davant del benefici", d'una "economia generativa que dóna suport a un món d'abundància en què els recursos comuns estan administrats èticament i equitativament, en benefici de tothom", mitjançant la "creació de noves organitzacions que són propietat i són governades democràticament pels seus membres perquè nosaltres, la gent, tinguem control sobre les institucions de què depenem".

Segona edició dels Tallers de cooperativisme de plataforma

Obertes les inscripcions als Tallers de Barcelona Activa sobre cooperativisme de plataforma! 

L'objectiu d'aquests tallers, impartits per femProcomuns en col·laboració amb Free Knowledge Institute i el grup de recerca Dimmons de la UOC és doble: obtenir un coneixement bàsic sobre el cooperativisme de plataforma, un vessant dins l'economia col.laborativa; i veure com funcionen els models de sostenibilitat de projectes en obert, amb coneixement compartit, producció entre iguals, recursos procomuns, i una governança participativa o en xarxa.

Joc de cartes de l'Economia del Procomú

Presentem el Joc de l'Economia del Procomú, un joc de cartes que permet entendre de manera lúdica la dinàmica d'aquesta economia que posa el focus en el "compartir" enlloc de fer-ho en la transacció i l'afany de lucre. És una economia diferenciada de la de mercat i que s'articula entorn a un recurs que es fa comunal iauna comunitat que el produeix i se'n beneficia.

Els sis mòduls dels Tallers sobre Cooperativisme de plataforma

Compartim en aquesta entrada l'experiència i els materials didàctics de la primera edició dels Tallers de Cooperativisme de plataforma fets a Barcelona. El Cooperativisme de plataforma reorienta l'economia col·laborativa que unint el Procomú digital i l’Economia social i solidària identifica la plataforma digital connectada a la internet com a base per facilitar l'ús compartit, el consum o la producció col·laborativa amb models respectuosos amb les persones, el medi ambient i els territoris de manera que no alimentin l'1% més ric.

El making of del CommonsCloud - decisions tecnològiques

CommonsCloud

Parlem de com hem creat el projecte CommonsCloud i quines decisions tecnològiques clau hem pres fins ara per posar a caminar aquesta platforma de núvol cooperatiu i col·laboratiu.

Fa poc hem engegat un campanya de micromecentage a la plataforma Goteo i molta gent ens pregunta com hem arribat fins aquí. Va mirem als orígens, d'on venim, quines peces de software lliure hem triat i com s'ajunten. Al final compartim algunes idees pel futur proper.

En marxa el CommonsCloud!!

Fa temps que volem engegar una alternativa a les plataformes web privatives dominants, i avui des de la cooperativa FemProcomuns (de la qual FKI es soci fundador) obrim una campanya a Goteo per posar en marxa el CommonsCloud, i involucrar, compartir i demanar el suport a totes les persones i col·lectius que compartim la preocupació per la privacitat i l’autogestió col·lectiva de les plataformes online.

Mans a l’obra per construir ciutats intel.ligents de baix a dalt

A FKI fa temps que ens preguntem de quina manera podem construir ciutats intel·ligents connectant sensors i actuadors a la xarxa, per fomentar la independència tecnològica i l'autonomia social. Som conscients que l’Internet de les Coses pot tenir un impacte important i, per exemple, implicar una pèrdua de privacitat i autonomia, però ens centrem en les moltíssimes oportunitats que presenta per millorar el benestar de tots i per això estem treballant conjuntament per construir una Internet de les coses global.

La segona edició de La Comunificadora fa punt i seguit

Ja hem arribat al final de la segona edició de La Comunificadora. En els últims quatre mesos hem mirat d'acostar l'economia col.laborativa cap al procomú, buscant la confluència amb l’economia social i solidària.  Hem buscat un model socioeconòmic en el qual es pugui treballar de forma col.laborativa, creant plataformes i projectes dels quals els usuaris en siguin al mateix temps co-propietaris, participin en el seu govern o en la distribució del valor generat.

Pages