La Universitat d'Alacant utilitza galetes (cookies) pròpies i de tercers per motius de seguretat , i també per millorar l'experiència de l'usuari i conèixer els seus hàbits de navegació. Recorda que, en utilitzar els nostres serveis, admets el nostre avís legal i pots aceptar la nostra política de galetes prenen el botó de "Acceptar", o rebutjar el seu us prenen el botó "Rebutjar"

Ir a contenido

Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant

Realizar búsqueda
MENU
Accés

CENTRE DE SUPORT A L'ESTUDIANT - CsE

Des del Centre de Suport a l'Estudiant volem donar la benvinguda a l'alumnat de la UA i als qui en un futur pròxim ho sereu. En aquestes pàgines trobareu materials de suport per als vostres estudis, d'autoconeixement personal i assessorament especialitzat perquè el vostre ingrés i permanència en la UA siga el més gratificant possible.

El Centre de Suport a l'Estudiant (CSE) forma part del Secretariat de Pràctiques Empresa i Suport a l'Estudiant, com una unitat del Vicerectorat d'Estudiants, y està format per un equip multidisciplinari de persones profesionals en els àmbits del treball social, psicologia, accessibilitat TIC, sociologia i gestió. La nostra missió és oferir una atenció específica als alumnes de la Universitat d'Alacant amb la finalitat de garantir-ne la plena participació universitària, seguint els principis d'igualtat d'oportunitats i accessibilitat universal.

Igualtat d'oportunitats per a estudiants amb discapacitat

Pla d'actuació

A qui es dirigeix

A tot l'alumnat de la Universitat d'Alacant amb algun tipus de discapacitat física, sensorial, psíquica o mental, tal com recull l'article 49 de la Constitució Espanyola, així com la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat. Amb l'objectiu de garantir-ne la inclusió educativa i la participació plena en la vida acadèmica.

Objectius
  • Garantir a l'alumnat amb discapacitat de la UA el dret a cursar els seus estudis i a als ajustos raonables en funció de les seues necessitats individuals.
  • Desenvolupar un conjunt de mesures de suport personalitzades i efectives en els entorns que fomenten al màxim el desenvolupament acadèmic i social.
  • Garantir la professionalitat, la confidencialitat i la qualitat de l'atenció.
  • Impulsar la participació de l'alumnat amb discapacitat en les activitats complementàries del sistema educatiu per a la seua participació plena en la vida universitària.
Moments clau en la vida de l'estudiant

Aquest programa abraça tota la vida acadèmica de l'alumnat des que accedeix a la Universitat fins que finalitza els seus estudis.

Adaptacions

Les adaptacions tenen lloc quan el context universitari, en sentit ampli, necessita ser modificat per a fer-lo accessible a les persones amb limitacions personals. L'ésser humà sempre ha modelat el seu entorn per a fer-lo accessible. Ja en l'antiga Grècia podem trobar els primers exemples d'adaptacions en les figures dels "lectors", persones que llegien les lleis a qui no en sabia.

Una bona part de les adaptacions que duem a terme en el CSE , actualment, té el seu mecenatge a través del Banc de Productes de Suport de la Fundació Universia. La consulta és lliure i convé visitar el lloc web per a veure la disponibilitat d'aquells productes que ens puguen servir durant els nostres estudis en la Universitat d'Alacant.

Assessorament

Assessorament psicològic i psicopedagògic

A qui va adreçat

A l'alumnat que durant els seus anys universitaris pot trobar-se amb situacions de conflicte personal, amb angoixa, ansietat, depressió, desànim, etc. Algunes d'aquestes dificultats estan directament relacionades amb els estudis, les habilitats, les aptituds, la vocació… Altres, poden tenir un caràcter més general: crisis afectives i emocionals, conflictes familiars, conductes d'alimentació o consum de substàncies tòxiques, que indirectament poden repercutir també en el seu rendiment acadèmic.

Rendiment acadèmic
  • Assessorament per a millorar els procesos d'aprenentatge.
  • Assessorament vocacional.
  • Tallers de tècniques d'estudi.
  • Tallers d'afrontament d'exàmens.
Caràcter general
  • Atenem l'alumnat en entrevistes individuals.
  • Avaluem l'abast de la seua demanda o problema.
  • Assessorem sobre els canvis convenients en la seua forma de pensar, comportar-se o relacionar-se.
  • Orientem sobre els centres o els professionals especialitzats
Els nostres objectius
  • Oferir una atenció i una oferta de serveis i activitats que contribuïsquen a optimitzar el desenvolupament i l'adaptació de l'alumnat durant els seus estudis universitaris.
  • Oferir eines, estratègies i tècniques de suport i millora per a la consecució d'objectius acadèmics a l'alumnat de la UA.
  • Contribuir i fomentar la investigació de temes relacionats amb l'assessorament psicològic i psicopedagògic en els estudis superiors.
Com accedir al servei

Assessorament sexològic

Raons per a acudir a un especialista en sexologia

La sexualitat i les relacions de parella saludables són dos aspectes fonamentals per a l'equilibri emocional de tot ésser humà. Unes relacions sexuals saludables i plaenteres són essencials per a aconseguir una bona qualitat de vida. Si la teua sexualitat o la teua relació de parella no et resulta gratificant, no et resignes ni ho acceptes com a inevitable. Acudeix a un especialista en sexologia i teràpia de parella.

Es tracten altres problemes en aquest programa?

Indubtablement, hi ha problemes relacionats amb la identitat sexual, la disfòria de gènere, la gelosia, les dependències emocionals, les obssessions, les addiccions i els ja esmentats problemes de parella també tenen tractament des d'aquest servei. Si el teu problema no apareix en aquestes línies, però està lligat a l'esfera sexual o de parella, aquest és el teu programa.

Com accedir al servei
Vols solució als teus problemes? Reserva cita des de l' Oficina Virtual del CSE T'atendrem els dijous alterns de 17:00 h a 20:00 h

Acció social

Ajudes econòmiques d'emergència

Què són?

Es tracta d'ajudes que s'ofereixen als estudiants perquè puguen fer front a situacions vinculades amb els estudis. Tenen com a objectiu atendre les necessitats bàsiques dels estudiants de la UA que es troben en situacions socioeconòmiques personals o familiars imprevistes i que dificulten la continuació dels seus estudis.

Allotjament solidari

En què consisteix?

Tracta de promoure i gestionar la convivència entre estudiants de la UA i persones grans que viuen soles, famílies amb algun membre amb diversitat funcional o dones amb càrregues familiars a canvi de proporcionar-se companyia mútua. Si busques un allotjament alternatiu, tens temps a oferir als altres i valores viure altres experiències, vine al CSE a conèixer-nos i t'explicarem en què consisteix.

Per a saber-ne més

Mediació social

A qui va adreçat?

S'adreça a tot l'alumnat de la Universitat d'Alacant que puga trobar-se en una situació de dificultat personal o familiar que puga incidir en els seus estudis i que requerisca suport per a superar-la. El programa ofereix una atenció integral a l'estudiant, ja que necessiten un suport puntual o continuat per a resoldre qüestions personals, familiars, econòmiques .

Per a saber-ne més

Informació útil per a l'estudiant

Voluntariat

Vull ser voluntari. Què he de fer?
Entra en la pàgina del uayuda. Emplena el formulari i nosaltres ens posem en contacte amb tu. Per a saber-ne més

Observatori per a la igualtat d'oportunitats

A través del Centre de Suport a l'Estudiant es desenvolupa un treball en xarxa amb les entitats associatives de persones amb discapacitat de la província d'Alacant, entitats públiques locals i professionals de l'àmbit universitari. Per a saber-ne més

Formació en accessibilitat TIC

El Centre de Suport a l'Estudiant (CSE), amb la col·laboració de la Fundación Vodafone España en especial i de diversos serveis de la Universitat d'Alacant, posa en marxa el Projecte: Plataformes educatives inclusives i documents electrònics accessibles 2014, amb l'objectiu d'adequar, formar i promoure les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) accessibles a la comunitat universitària. Per a saber-ne més