• AMR - Asociaţia Municipiilor din România

    AMR - Asociaţia Municipiilor din România

    Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. Cuprinde toate cele 103 municipii şi sectoarele Municipiului Bucureşti.
  • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

    AMR - Asociaţia Municipiilor din România

    AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţilor sindicale naţionale reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.
  • AMR - Asociaţia Municipiilor din România

    AMR - Asociaţia Municipiilor din România

    AMR Bruxelles este un birou de reprezentare pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Rolul său este de a înlesni dialogul dintre municipiile membre şi instituţiile UE şi de a reprezenta interesul AMR în elaborarea şi implementarea politicilor Uniunii. AMR Bruxelles oferă, totodată, asistenţă membrilor Asociaţiei din delegaţia României la CoR al UE.

News


O nouă sesiune de formare în cadrul Proiectului E-TIC

 

Proiectul: ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESULUI ȘI CALITĂȚII SERVICIILOR PENTRU CETĂȚENI - O ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ TRANSPARENTĂ ȘI RESPONSABILĂ (https://e-tic.ro/despre-proiect/), beneficiază de un grant oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală și se află în curs de implementare de către Asociația Comunelor din România, Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia,KS și Asociația Municipiilor din România până la finalul anului 2022.

News


Asociația Municipiilor din România (AMR) reprezentată de domnul Președinte AMR, Emil Boc și de Prim-vicepreședintele AMR, domnul Ion Lungu, în cadrul Conferinței Orașe durabile- reziliență și tranziție verde

 

33

   Astăzi, 18 mai 2021, a avut loc online Conferința Orașe durabile- reziliență și tranziție verde, organizată de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER), Ambasada Franței în România, Business France și Institutul Francez din România. Aceasta s-a concentrat asupra perspectivei de viitor a așezărilor urbane, prin prisma obiectivelor europene și naționale, a proiectelor, soluțiilor și exemplelor de bune practici din comunitatea de afaceri franco-română.

   Președintele AMR, dl. Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, a participat la masa rotundă „Soluții pentru mobilitatea durabilă a cetățenilor, tendințe și bune practici”. Dezbaterea s-a axat pe modele de bune practici din cadrul diferitelor strategii publice sau private de mobilitate pentru orașe și cetățeni. S-au abordat concepte precum „walkable city” sau „orașul celor 15 minute de mers pe jos, au fost prezentate proiectele și strategia Clujului în materie de mobilitate sustenabilă, transport public ecologic, politici publice pentru transportul urban și viziunea pentru un oraș verde, digital și rezilient și a fost susținută ideea prin care calitatea ridicată a vieții în orașele viitorului și proiectele de mobilitate urbană trebuie integrate în strategiile de dezvoltare.

   Prim-vicepreședintele AMR, dl. Ion Lungu, Primarul municipiului Suceava, a participat la masa rotundă “Energia verde și orașul : eficiența energetică și energii regenerabile”, unde a prezentat realizările și proiectele municipalității în următoarele domenii: transportul electric, reabilitarea iluminatului public, încălzirea pe biomasă, reabilitarea din punct de vedere energetic a clădirii Primăriei municipiului Suceava și colectarea deșeurilor.

Proiecte


A patra sesiune de formare din cadrul Proiectului E-TIC la Buzău

 

Proiectul: ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESULUI ȘI CALITĂȚII SERVICIILOR PENTRU CETĂȚENI - O ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ TRANSPARENTĂ ȘI RESPONSABILĂ (https://e-tic.ro/despre-proiect/), beneficiază de un grant oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală și se află în curs de implementare de către Asociația Comunelor din România, Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia, KS și Asociația Municipiilor din România până în luna septembrie 2022.

Mai mult

Proiecte


Achizițiile centralizate: ANAP prezintă modele de bune practici din UE

rr

Asociația Municipiilor din România este Promotor în cadrul Proiectului Sprijin pentru ANAP pentru înființarea Unităților de Achiziții Publice Centralizate la nivel local. Acest proiect este implementat de ANAP cu sprijinul Băncii Europene de Investiții (BEI), fiind realizat prin intermediul Proiectului SIPOCA 625. Inițiativa are printre obiectivele sale specifice înființarea și operaționalizarea a 3 UCA la nivel local, respectiv realizarea foilor de parcurs pentru alte 8 UCA la nivel local, în scopul implementării ulterioare.

Mai mult