VI Setmana de les Lletres Hispàniques

La VI Setmana de les Lletres Hispàniques es durà a terme els dies 20, 21 i 22 d'abril de 2021, comprèn un cicle de conferències virtuals oberta a tothom.

I JORNADA GEOGRÀFICA DE RECERCA

COVID-19: El rol de la geografia en temps de crisi. Una aproximació a la situació actual a partir dels ulls dels nostres joves en motiu del dia internacional de la Mare Terra.

Cosas que pasan cuando conversamos

Què passa quan en una conversa sorgeixen malentesos? Què implica que dues persones parlin simultàniament o s'interrompin amb freqüència? De quina manera podem expressar-nos assertivament o defensar-nos de les agressions verbals?

Interioritat compartida

Programa de formació concebut com un espai de trobada flexible, dinàmic, participatiu, orientat a la pràctica compartida i l’assessorament als professionals de l’educació formal i no formal, interessats en treballar l’atenció plena, l’autocura i la cura dels altres. Dissabte 24 d'abril a les 10h última sessió.

Les rutes literàries en l'àmbit digital: un estímul a la lectura

Com s'organitza un itinerari literari? Quins recursos hi ha per aproximar la lectura als seus paisatges? Com es connecten presencialment les obres i els escriptors/es?

Els clubs de lectura, una estratègia que incrementa el gust per la lectura a secundària

Com funcionen els clubs de lectura amb adolescents? És possible desenvolupar-los simultàniament amb els estudis? Quines estratègies afavoreixen la lectura en el club? L'equipICE de Llengua i Literatura catalanes presenten un recurs molt interessant.

Disseny i construcció d'un rellotge de sol analemàtic al pati del teu centre

Es treballaran els següents objectius: entendre el moviment aparent del Sol sobre l'horitzó en diferents latituds, utilitzar mètodes matemàtics i geomètrics per a construir el rellotge i saber utilitzar l'equació del temps per a poder conèixer l'hora civil a partir de l'hora solar.

Relleus STEAM 5

Continuem amb la cursa de relleus. Som-hi amb el relleu número 5, del 15 al 26 de març.
  • Títol. "Cel·les Solars Sensibilitzades per Colorants, un camí cap a l'energia neta i assequible del futur?
  • Autors: Laia Roset, del Camp d'Aprenentatge de la Vall de Boí.

XV Jornades de didàctica de les llengües clàssiques: "(Re)Descobrim la Ilerda amagada"

Les jornades, volen ser un espai on compartir recursos, nous enfocaments, eines didàctiques i projectes d'aula. Estaran compostes per una part virtual, on hi trobareu diferents presentacions i aules temàtiques, i una part presencial, que consistirà en una visita a la Ilerda romana.

XVIII Jornada LleiMat: Camins matemàtics.

Com cada curs, l'Equip ICE Lleimat de matemàtiques organitza una jornada adreçada a tot el professorat interessat en l'ensenyament i aplicació de les matemàtiques, tant en els nivells obligatoris com postobligatoris.

Premis a Treballs de Recerca de la UdL 2021

18a edició dels premis a treballs de recerca per a l’estudiantat de batxillerat i cicles formatius de grau superior.

Beneficios de tratar la ambigüedad sintáctica en clase de lengua

Sesión virtual de los talleres de actualización en didáctica de la lengua y literatura castellanas, a cargo de la Dra Mamen Hornos, profesora de lingüística en la Universidad de Zaragoza, miembro fundador de amarillo y miembro del grupo de investigación de referencia de la DGA Psylex.

Com atrapar l'alumnat en la Lectura en Veu Alta.

Taller d'eines i recursos al voltant de les tècniques vocals i interpretatives de la LVA. A càrrec de la Dra Mercè Ballespí, professora de Llengua i Literatura a l'INS Gili Gaya de Lleida.

III Campus Jove Itinera

Un any més preparem el Campus Jove Itinera, en el marc de la seva política de captació de talent, accions adreçades als futurs estudiants, alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius, dins el Programa Camí a la UdL.

Mercat de la Tecnologia

Els dies 13 i 14 de maig farem una nova edició del Mercat de Tecnologia, serà la XVIII edició, comptarem amb les explicacions dels projectes tecnològics dels alumnes d'ESO, Batxillerat i Cicles formatius; també tindrem la conferència del Tomàs Molina i el Marc Boada.

Emprenedoria de pel·lícula

Emprenedoria de pel·lícula pretén fer una proposta de treball adreçada tant a l’alumnat com al professorat d’FP, consistent en treballar els conceptes claus de l’emprenedoria a través del cinema.

La tutorització dels treballs de recerca a ESO i Batxillerat: camins i propostes

Aquesta proposta s’emmarca en la necessitat de donar suport al professorat que promou i assisteix la recerca que fa l’alumnat no universitari al llarg de la Secundària, però, sobretot en l’elaboració del projecte de recerca de 4t d’ESO i el Treball de Recerca de Batxillerat.

Escoleta antiracista, l'antiracisme des de baix

La idea de l’Escoleta antiracista és posar a les persones racialitzades i migrades al centre de les discussions sobre racisme. Són elles les expertes perquè viuen el racisme en primera persona i des d’experiències diverses.

Relleus STEAM 3

Continuem amb la cursa de relleus. Som-hi amb el relleu número 3. Aquesta activitat anirà del 15 al 26 de febrer.
  • Títol. "Per què parlem dels ODS? Ho investiguem i t'ho expliquem!"
  • Autora: Marta Artells, de l'Institut Josep Lladonosa.

Aprofundim en recursos STEAM.

Visita telemàtica al Centre de Supercomputació MareNostrum. Aquest equipament està plenament dedicat a generar coneixement en totes les disciplines científiques, des de l'astrofísica o la física de materials, passant per la biomedicina i, també, en l'enginyeria i la indústria.

Projecte Itinera 2021

Comença l'edició del Projecte Itinera 2021 per a l'assessorament de Treballs de Recerca de Batxillerat a la UdL. Pots trobar tota la informació, el catàleg dels temes i els terminis d'inscripció en aquesta pàgina.

3a convocatòria dels premis Almia Educativa

La 3a convocatòria dels premis Almia Educativa té la intenció de difondre el gust per la investigació i la recerca i promoure l’esperit creatiu dels nostres joves, així com seguir mantenint i estimulant la innovació sobre l’energia, concretament les energies renovables.

Reconstruint els "personatges" de Terra baixa, d'Àngel Guimerà

L'equip ICE de Llengua i Literatura catalanes, organitza aquesta xerrada dins de la formació "Actualització en didàctica de la llengua catalana i literatura". La conferència anirà a càrrec del Dr. Jordi Malé,  professor especialista en Literatura Catalana Contemporània de la Universitat de Lleida

VI concurso de relatos cortos

El Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica convoca el VI Concurs de Relats Curts dirigit a estudiants de la Facultat de Lletres, de 1r i 2n de Batxillerat, de Cicles Formatius i de 3r i 4t de l'ESO de la província de Lleida.