Saltar apartados

Notícies i activitats

 

PÀGINA DE PREVENCIÓ COVID-19 EN LA UA

 

05/06/2020
Màster en Medicina Reproductiva (9a edició) curs 2020-21

 

TOTES LES PLACES OFERIDES HAN SIGUT COBERTES

 

PREINSCRIPCIÓ TANCADA.

 

Activitat organitzada pel Departament de Biotecnologia UA i l'Institut Bernabéu d'Alacant.

05/06/2020
Màster en Fertilitat Humana

 

No s'oferirà este màster per al curs 2020-21

 

Estem treballant per a poder oferir un màster encara millor per al curs 2021-22.

27/06/2019
Màster en Fertilitat Humana (5a edició) curs 2019-20

 

 

 

Activitat organitzada per la Càtedra Human Fertility de la UA.

01/07/2019
Màster en Medicina Reproductiva (8a edició) curs 2019-20

 

ACTIVITAT FINALITZADA.

 

Activitat organitzada pel Departament de Biotecnologia UA i l'Institut Bernabeu.

12/04/2019
Un estudi amb peixos zebra descobreix com la competència sexual pot afectar la funció i qualitat de l'esperma

 

Liderat per membres de la Càtedra Human Fertility i del Departament de Biotecnologia de la Universitat d'Alacant, i la Universitat sueca d'Upsala, planteja un nou model per a l'avanç en estudis de fertilitat i reproducció en humans.

La recerca ha sigut publicada en la prestigiosa revista científica Journal of Evolutionary Biology.

En la foto, Paula Sáez, M. José Gómez i Alejandro Romero.

28/02/2019
Curs Primatologia (3a edició). Curs 2018-19.

 

ACTIVITAT FINALITZADA.

 

 

17/12/2018
El projecte Inmunomedia, en què participa el Grup d'Immunologia, Biologia Cel·lular i del Desenvolupament, del Departament de Biotecnologia, guardonat amb el Premi MEDES de la Fundació Lilly

 

Ha sigut seleccionat com la Millor Iniciativa en el Foment de l’Ús de l’Idioma Espanyol en la divulgació del coneixement biomèdic

 

El projecte Immunomèdia, en què participen investigadors de la Universitat d’Alacant, ha sigut guardonat per la Fundació Lilly amb el Premi MEDES a la Millor Iniciativa en el Foment de l’Ús de l’Idioma Espanyol en la divulgació del coneixement biomèdic. El lliurament dels Premis MEDES 2018 tindrà lloc el dilluns 17 de desembre, a les 19.00 hores, a la seu de l’Associació de la Premsa de Madrid (c/ Claudio Coello, 98).

Immunomèdia és un projecte de recursos educatius d’ús lliure per a facilitar l’aprenentatge i la divulgació de la Immunologia adaptada a tots els públics i nivells educatius. Amb més de dotze anys de marxa està coordinat pel professor de la Universitat de Valladolid, Alfredo Corell, i hi col·laboren, a més de la Universitat d’Alacant, les universitats espanyoles de Valladolid, la Complutense de Madrid, l’Europea de Madrid, Alcalá de Henares i Politècnica de València, i les universitats europees de Toulousse (França) i de Coïmbra (Portugal).

El projecte està organitzat en diversos eixos d’actuació. Hi ha una línia per a la creació d’objectes d’aprenentatge multimèdia de la immunologia, en la qual s’enquadren les peces audiovisuals, anomenades immunopíndoles, i entrades en Wikipedia. Una altra es dirigeix a la curació de continguts en material d’aprenentatge i divulgació d’aquesta disciplina científica, a través de pins a Pinterest i actualitzacions a «Scoop It». Una tercera línia tracta de divulgar la immunologia en mitjans socials (Twitter, Facebook i Instagram). Com a quarta línia, es fan activitats de carrer, com l’acció «Les teues defenses se’n van de canyes». La cinquena línia es dirigeix a internacionalitzar el projecte. La sisena, a avaluar i amplificar el coneixement adquirit amb tècniques de gamificació i, la setena i última, dirigida a la creació d’un portal de continguts que arreplegue tots aquests elements.

En concret, els professors del Departament de Biotecnologia i membres del Grup d’Investigació d’Immunologia, Biologia Cel·lular i del Desenvolupament de la UA Sandra Pascual, Pascual Martínez i José Miguel Sempere participen activament la creació del portal de continguts web. «El que pretenem amb aquest últim eix és que servisca com a col·lector de tots els materials que surten de la resta dels eixos d’actuació i com a lloc de trobada entre professionals, estudiants i el públic en general», assenyala el director del Grup d’Investigació de la UA, José Miguel Sempere. A més, col·laboren en la creació i traducció de les immunopíndoles i en la programació d’activitats de divulgació, diverses d’aquestes fetes a la UA, en relació amb el Dia Internacional de la Immunologia.

En els últims cinc anys, explica Sempere, Immunomèdia ha crescut exponencialment tant pel que fa a l’estructura com a l’equip que participa i impacta, ja que no n’hi ha cap d’equivalent en el món hispanoparlant i angloparlant. Es tracta en definitiva d’un projecte pioner que permet que qualsevol ciutadà puga aprendre sobre el funcionament del sistema immunitari, ampliar el coneixement sobre el mateix i conèixer les conseqüències (malalties) associades al seu mal funcionament.

«L’oportunitat del projecte resideix majoritàriament que estem en un moment en el qual la població rep massivament comunicacions sobre salut de fonts d’una veracitat científica dubtosa que, lluny d’augmentar la cultura de salut o els hàbits saludables, promouen creences i actuacions potencialment perilloses. En aquest sentit, el rigor plasmat al llarg de tot el projecte i dels resultats que han sorgit fins avui, suposen un abans i un després en el coneixement sobre aquesta gran desconeguda que continua sent la immunologia», afig el catedràtic de la UA, José Miguel Sempere.

Departament de Biotecnologia


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3999

Per a més informació: [email protected], i per a temes relacionats amb aquest servidor web: [email protected]

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464