Saltar apartados

Institut Universitari Enginyeria de Processos Químics

 

PirolilzadorMultiple_EGA_GC_MS
Equipo rectificacion
IIPQ-Ecotecnica
Concept_Research_Group
GUI_ELL_Gibbs

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

29/03/2021
La Universitat d'Alacant situa a 28 investigadors entre els més influents del món segons la Universitat de Stanford

La llista d'investigadors de la Universitat d'Alacant que apareixen entre el 2 per cent dels més citats del món abasta diverses àrees de coneixement i està composta pels següents científicsRodríguez-Reinoso, Francisco; Carmen Nájera; Miguel Yus; Fernando Maestre; Clavilier, J.; Linares-Solano, Ángel; Harry Marsch; Agustín Bueno López; Rafael Font; Molina-Azorin, José F.; Juan José Tarí; Francisco Alonso; Diego Cazorla; J.M Feliu; Negueruela I.; Javier García; Diego J. Ramón; José A. Caballero; Enrique Herrero; David Piñero; Antonio Marcilla; Juan A. Conesa; Augusto Beléndez; José Solla Gullón; Emilia Morallón; Antonio Rodes; González-García, J.; Víctor Climent.

05/03/2021
Eleccions membres no nats IIPQ (PAS, personal investigador en formació i personal investigador no doctor vinculat a projectes d'investigació).

En consell d'institut del dia 5 de març de 2021, s'ha aprovat el calendari electoral per a la convocatòria d'eleccions al claustre del consell de l'institut d'aquells col·lectius amb representant: el col·lectiu de PAS, el de personal investigador en formació i el de personal investigador no doctor vinculat a projectes d'investigació, amb un representant cadascun. 

25/02/2021
Una nova empresa de la Universitat d'Alacant produirà nanopartícules a partir de residus de la indústria olivarera

La Universitat d’Alacant participa en la creació d’una nova empresa de base tecnològica (EBT), Calpech, que ha desenvolupat un mètode que fa viable econòmicament la fabricació industrial de nanopartícules de ferro encapsulades a partir de residus de la indústria olivera.

01/02/2021
La Universitat d'Alacant suma dues noves empreses de base tecnològica

La primera de les EBT constituïdes és Fych Solutions. La proposta de l'EBT consisteix a disminuir la quantitat de plàstic que s'envia a l'abocador utilitzant una tecnologia innovadora per a recuperar els materials que actualment no es poden reciclar, millorar la qualitat del plàstic reciclat, augmentar el seu mercat i contribuir a l'economia circular.

La segona, Solublion, té com a finalitat la posada en el mercat de nous materials biopoliméricos que puguen utilitzar-se en la fabricació de nous productes plàstics, amb funcionalitats similars als plàstics convencionals, però amb l'avantatge afegit de ser biodegradables, compostables i hidrosolubles descomponent-se espontàniament en ecosistemes rurals i marins en forma de nutrients, sense deixar residus.

Més informació.

09/11/2020
Una investigació del IUIPQ patenta un sistema per a respirar aire lliure de Covid

Una màscara que purifica l'aire que es respira i que també neta el que s'exhala. I el més important en aquests temps, que evitaria haver de reduir els aforaments en interiors. És el que ha patentat el catedràtic de l'IU d'Enginyeria de Processos Químics de la Universitat d'Alacant (UA) Antonio Marcilla.

Nota de premsa

16/07/2020
Investigadors del IUIPQ guardonats en els premis Impuls 2020 en la seua modalitat

Dos projectes on participen investigadors del IUIPQ han resultat guardonats en laº 9 edició dels Premis Impuls convocats anualment per la Universitat d'Alacant i la Fundació Parc Científic d'Alacant. El jurat ha seleccionat el projecte Solublion de Daniel Domene López, Ignacio Martín Gullón, Juan Carlos García Quesada i Mercedes García Montalbán, l'objectiu del qual és el desenvolupament de materials 100% biodegradables, hidrosolubles i compostables. A més, s'ha guardonat a Fych Technologies, promogut per Andrea Cabanes, Oksana Horodytska i Andrés Fullana, per a augmentar la demanda de plàstics reciclats en el marc de l'Economia Circular. Enhorabona als nostres companys (tots ells investigadors del IUIPQ). Més informació. Nota de premsa

01/02/2021
La Universitat d'Alacant i UTE treballaran conjuntament per a millorar la gestió de residus orgànics de la ciutat

Un equip d’Enginyeria dels Processos Químics de la Universitat d’Alacant, dirigit per l’investigador Pedro Varó analitzarà els processos de biodigestió que es produeixen en la planta de biogàs del CETRA (Centre de Tractament de Residus d’Alacant), gestionat per l’UTE de neteja de la ciutat. Per a això, les dues entitats han subscrit un contracte que els permetrà dur a terme els treballs que els facilitaran millorar la gestió dels residus orgànics de la ciutat.

L’equip d’experts de la UA monitorarà el funcionament del digestor anaerobi de la instal·lació, un gran contenidor hermètic on hi ha bacteris que fermenten les restes orgàniques en absència d’oxigen, i produeixen gas metà a partir de fonts renovables en el procés. Més informació.

29/01/2020
The 4th most cited article published in Fluid Phase Equilibria since 2017 (extracted from Scopus 01/2020)

Should we trust all the published LLE correlation parameters in phase equilibria? Necessity of their assessment prior to publication. Volume 433, February 2017, Pages 243-252. Supplementary material: Graphical User Interface (GUI). RUA 2015/20. University of Alicante.

26/11/2019
La Universitat d'Alacant patenta una tecnologia per a l'eliminació d'olors en plàstics reciclats amb vapor d'aigua

Investigadors del Grup de Residus, Energia, Medi Ambient i Nanotecnologia (REMEN) de la Universitat d'Alacant han desenvolupat una tecnologia per a l'eliminació d'olors en materials plàstics reciclats per arrossegament de vapor. Aquesta innovació augmenta la reutilització de plàstics procedents de fem domèstic i industrial com a matèria primera per al seu ús posterior.

Notes de premsa relacionades

26/09/2019
Aprovació del Manual d'Acolliment de l'I.O. d'Ingenieria de processos Químics

Aquest manual d'acolliment, aprovat en el Consell de l'IIPQ del 2 d'abril de 2019, inclou aspectes generals tant de l'I.O. d'Enginyeria de Processos Químics, com de la Universitat d'Alacant i es basa en els recursos existents en la web institucional de la UA en els seus aspectes més generals

25/09/2019
Nomenament com a doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant del Prof. Ignacio I. Grossmann

El pròxim 28 de gener de 2019, dins dels actes commemoratius de Sant Tomás d'Aquino, se celebrarà la investidura com a doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant del Prof. Ignacio E. Grossmann del Chemical Engineering Department de Carnegie Mellon University (Pittsburgh, EUA). (més info.)

 

Institut Universitari d'Enginyeria de Processos Químics


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3867

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: [email protected], i per a temes relacionats amb aquest servidor web: [email protected]

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464