Steve Carell Leads The Space Force

by Barbaros Tapan May 28, 2020
A scene from the series "Space Force", 2020

netflix

Space Force is inspired by the new eponymous branch of the US Military. Greg Daniels and Steve Carrell, the team behind The Office, co-created the series in which Carell plays the general in charge and John Malkovich plays his chief scientist. Carell, who is also executive producer, told HFPA journalists that the genesis and creation of his show have paralleled the announcement of the real Space Force.

 

Steve Carell: "Dizinin dogusu ve yaratilmasi gercek Space Force'nin aciklanmasina parelel oldu."

The Office'nin yaraticilari Steve Carrell ve Greg Daniels ikilisinden yeni bir is yeri komedisi daha geldi. Netflix'de yayinlanmaya baslayan dizinin adi gecen sene anons edilen girisim ile ayni ismi tasiyor.

Gecen yilin sonlarina dogru baskan Trump tarafindan anons edilen Space Force (Uzay Kuvvet Komutanligi) girisiminden esinlenen dizi, Hava Kuvvetleri'ni yonetmeyi hayal eden dort yildizli general ve pilot Mark Naird 'in (Carrell), uzayda askeri birlik kurmak uzere  Silahli Kuvveleri'nin  yeni kurulan altinci subesi Uzay Kuvvetleri'nin basina gecirilmesiyle basliyor.

10 bolumden olusan komedi dizisi General Naird'in is yerinde yasadiklari meceralar, Amerika'nin yeniden uzaya gitmek icin yaptigi calismalar ve Naird'in ailesi ve bilim insanlari ile olan iliskisi etrafinda yogunlasiyor.

Friends dizisi ile televizyon izleyicisinin gonlunde ayri bir yeri olan Lisa Kudrow'da dizinin kadrosunda. Mark Naird'in karisi Maggie Naird rolune hayat veren Kudrow,  Mark ile  evliligi suresince  onun  kariyerini destekleyen kadin olarak tanimlaniyor...

Space Force'nin oyuncu kadrosunda Carrel ve Kudrow'in yani sira Uzay Kuvvetleri'nde soz sahibi ana bilim insanlarindan birine hayat veren John Malkovich, kurumun sosyal medya sorumlusunu canlandiran Ben Schwartz ve Carell'in kizina hayat veren Diana Silvers yer aliyor.

Space Force, Steve Carell'in ikinci dijital platform dizisi.Carell daha once Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon ile Apple 'in iddiali dizisi The Morning Show'da  rol almisti.

Dizinin yaraticisi ve basrol oyuncusu Steve Carrel ile video roportaj yontemiyle merakla beklenen dizisinin ortaya cikma hikayesini konustuk.

İhtiyacımız olan bir donemde bizi gulumsettiginiz için çok tesekkurler... 29 Mayıs`da başladı Space Force... Nasıl dogdu Space Force fikri... Neden boyle bir dizi yapmak istediniz?

Nasıl dogdu fikir... Gecen sene gercek Space Force anons edildiğinde Netflix yöneticileri toplantı yapıyormuş. Bu konu gundem olunca onlar da uzerinde konusmuslar, dusunmusler...Televizyon sovu icin ilginc bir  fikir oldugunu ve  kendi Space Force sovumuzu  yapabileceklerini dusunmusler.Toplantı bittikten sonra Netflix`in yoneticilerinden Blair Fedder aradı ve böyle bir diziyi geliştirmek ister miyim diye sordu...

Blair aradığında dizinin ismi dışında baska hiçbir fikir yoktu. Elimizde sadece iki kelime Space Force vardı.

İlgimi cekti... Komik bir fikir olabileceğini dusundum. Ben de Greg Daniels'i aradim o da eglenceli bir fikir oldugunu soyledi. Dizi hicbir seye dayanmiyordu cunku gerçek Space Force`nin nasıl olacagını, dalga gececek birseyler olup olmadıgını bilmiyorduk o yuzden dizinin tonunu ve neye dayandıracagımızı bilmiyorduk... Dizinin tonu ve  karakterler  Netflix ile bulusup anlasmamızı imzaladıktan sonra sekil almaya basladı.

Lisa Kudrow dizide esinizi canlandırıyor. İkinizin de gecmisinde ikonik komedi dizileri var. Nasıldı Lisa ile calısmak. Komedi tarzlarınız benziyor mu?

Lisa, dogaclama grubu The Groundlings in uyesiydi... Aynı turden şeyler yaparak basladık. Dogaclama, tiyatro, muzikal...

Bu ortaklıklar yuzunden onunla aramızda bir baglantı hissettim. Rol icin onu dusunduk, acıkcası kabul edecegini dusunmeden teklif ettik... O da zevkle kabul etti.