De ni utviklerne som utgjør det ferske spillstudioet Highwire Games har alle relativt imponerende CVer. Rundt halvparten av dem var lenge ansatt hos Bungie (Halo, Destiny), og resten har lang erfaring fra Sucker Punch (Infamous, Sly Cooper). Mellom dem har de solgt hundrevis av millioner eksemplarer. Derfor lurte vi på hvorfor de hadde valgt å prøve seg på den splitter nye, uprøvde VR-sektoren?

"For tech-fyrer som oss er alt nytt det aller kuleste", sier Jared Noftle, en av grunnleggerne bak Highwire. "Det er også et område hvor du kan utrette noe med en liten gruppe utviklere", la kollega og grunnlegger Jaime Griesemer til.

Etter hvert valgte utviklerne å spesifikt rette seg mot Sonys kommende PlayStation VR-plattform. "Vi vurderte alle mulighetene", sier Noftle. "Plattformholderene var ved dette punktet de eneste som finansierte VR", legger Griesemer til. "Jeg kjente Sony-gutta og visste at de ville forstå va vi ønsket å utrette, og at jeg kunne stole på dem. Og tillit er en stor faktor.

"Vi la frem [idéen rundt Golem] ved GDC i fjor", fortsatte Griesemer."Sony-gutta var med oss hele veien. Dette partnerskapet passet perfekt med det vi ønsket å utrette – det passet veldig naturlig.

"Du kan ikke se bort fra det faktum at det er 35 millioner konsoller der ute, poengterte den legendariske Halo-komponisten Marty O'Donnel.

Noftle legger til: "Oculus gjør en fantastisk jobb", hvilket får Griesemer til å svare: "Vi er ved et stadie hvor konkurransen er veldig sunn. Vive-demoene er helt rå. Det å gå rundt i et rom gir en enorm innlevelse. Facebook sine eksperimenter utenfor spill er også svært spennende".

De har til og med sett på HoloLens: "[Augmented Reality] er virkelig stilig", sier O'Donnel. "De trenger alle innhold som vil gjøre [produktene] interessante for fansen.

"Det er derfor vi er et indie-studio", sier Griesemer. "Vi har eksperimentert med alt dette".

Det å være blant de første ut døra med ny teknologi slik som forbruker-VR har sine fordeler, ifølge Highwire-gjengen. "Det å være i stand til å etablere noen grunnregler rundt VR er en enorm fordel", sier Noftle. "Det å kunne vise hva man kan få til er superspennende. Slikt lander rett og slett ikke i fanget på deg."

Så er VR fremtiden for disse utviklerne?

"Det er den umiddelbare fremtiden", svarer Griesemer. Hvis VR blir en hit, så ja, men vi holder øynene våre åpne", la Noftle til. "Vi er først og fremst et spillstudio", avklarer Griesemer. "[Men] vi har også et forsprang i VR, og det ville vært rart å kaste det bort. Jeg blir rett og slett ikke like imponert av svære ting som skjer på en TV-skjerm. Det blir muligens vanskelig for meg å gå tilbake."