Overwatch'ın BlizzCon'da duyurulmasından sonra sahneyi devralan Jeffrey Kaplan, oyunun işleyişi ve mekanikleri hakkında bilmeniz gerekenleri açıkladı.

İşte Overwatch hakkında bilmeniz gereken 5 şey:

Oyunun 6 vs 6 Olmasının Bir Sebebi Var

Oyunun test aşamasında Blizzard, 6 vs 6'nın ideal olduğunu fark etti. Takımlar büyük olduğu zaman oyuna fazla etki edemediğinizi düşünmeniz çok kolay. Ayrıca büyük takımlar demek kargaşa demek ve bu durum oyundaki önemli anların kişi başına daha az düşmesi anlamına geliyor. Takımlar çok küçük olduğunda da oyunun zorluk derecesi düşüyor ve maçlar çok hızlı şekilde bitebiliyor.

İstediğiniz Zaman Kahramanınızı Değiştirebileceksiniz

Oyuna başlarken seçtiğiniz kahramana maç boyunca mahkum kalmak gibi bir derdiniz olmayacak. Her öldüğünüzde farklı bir kahraman ile tekrar oyuna katılabileceksiniz. Hatta oyun, oyuncuları buna teşvik etmek üzere tasarlanmış. Bu da demektir ki her kahramanı tanımak ve özellikle rakiplerin seçimlerini iyi analiz etmek gerekiyor.

Deathmatch Olmayacak

Overwatch'ta Deathmatch olmayacak. Ekip oyuncuların kaç kişi öldürmekten ziyade takım oyununa odaklanmalarını istiyor.

Şu anda gördüğümüz kadarıyla iki mod var. Payload ve Point Capture. Payload, Counter-strike'daki bombalı haritalar gibi. Bir takım bombayı kurmaya çalışırken diğer takım ise bölgeyi savunacak. Point Capture ise harita kontrolü ile ilgili. Bu modda iki takım da haritadaki belirli noktaların kontrolünü elde etmek için savaşacaklar.

Ah şu Robotlar

Overwatch günümüzden 60 yıl sonrasında geçiyor. Oyun içindeki tarihten 30 yıl önce robotlar devreleri yakıp ayaklandılar ve küresel bir krize sebep oldular (olmasalar garip olurdu zaten).

Durum böyle olunca bilim adamları, askerler, macera tutkunları ve diğer enteresan arkadaşlar güçlerini birleştirip tekrar barışı sağladılar. Fakat henüz bilmediğimiz bir sebepten ötürü bu birlik dağıldı. Oyunda gelişen olaylar birlikte kötülük geri dönünce tekrar Overwatch'ın kurulması gerektiğine karar verildi ve macera tekrar başladı.

Birliğin neden dağıldığını çok merak etsek de Blizzard sürprizi bozmak istemediği için konu hakkında detay vermiyor.

Kahramanların Özel Rolleri Olacak

Oyunda dört ana rol bulunacak. Hücüm, savunma, tank ve destek rolleri.

Hücum rolündeki kahramanlar hızlı ve ölümcül olacak. Eğer yeterli defansınız yoksa sizi kısa süre içince öldürebilecekler. Tabii bunun yanında kırılgan olduklarından bahsetmeme de pek gerek yok sanırım.

Defans rolündeki kahramanlar ise bölge savunması için özel olarak tasarlandılar. Bu kahramanlar ile hücum eden düşmanlarınızı belirli bir bölgede tutabilecek ve hareket alanlarını daraltabileceksiniz.

Tank rolü için aslında çok fazla şey söylemeye gerek yok. Birçok oyundan alışık olduğumuz tank karakterler hücum ya da savunma sırasında takip edeceğimiz ve ilgiyi üzerine çekerek diğer oyunculara nefes aldıran pek değerli kimseler oluyor. Her ekibe lazım.

Son olarak da Destek rolü. Bu roldeki kahramanlar healer (iyileştirici) ve buffer (yeteneklerinizi geçici olarak güçlendirmek) özellikleri ile kimsenin oynamak istemediği ama herkesin ihtiyaç duyduğu arkadaşlar oluyor. Çoğumuzun bildiği gibi iyi bir healer ya da buffer kazanmak ve kaybetmek arasındaki çizgiyi çeken belki de en önemli etkendir.


Overwatch ile ilgili yeni bilgiler için IGN'i takip edin. Olmadı muhabbet ederiz..